Maminka.czZdraví

Jak na nachlazení přírodní léčbou? Pomůže homeopatie i aromaterapie

Lenka Gajdoštíková 3.  10.  2016
Pokud nechcete svému děťátku nasadit při prvním zakašlání nebo rýmě léky a sirupy, můžete nejprve vyzkoušet přírodní léčbu. Víte, jak na ni?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Homeopatie

Dlouho jsem na homeopatii koukala s mírným despektem. Občas nám fungovala, ale častěji ne. U profesionálního homeopata jsem nechala velkou sumu peněz během půl roku a měla tolik homeopatik, že jsem ráno před snídaní měla hodinu jen na homeopatika.

Nešťastné bylo, že jsem neviděla žádnou výraznou změnu. Až jsem se potkala s jednou úžasnou homeopatkou. Díky ní jsem zjistila, že jsem používala chybnou potenci (ředění). „Homeo“ znamená léčení stejného stejným, a protože jsou potíže rozmanité, tak je homeopatik mnoho.

Jak namíchat homeopatika?
Poradna Homeopatie

Jak namíchat homeopatika?


Jejich výhodou je, že nemají vedlejší účinky, prostě maximálně nezafungují, což může být nevhodnou potencí nebo špatně zvoleným homeopatikem. Moje zkušenost je taková, že při správně zvoleném homeopatiku se kluci uklidní a většinou usnou.

V mé lékárničce na podzimní neduhy najdete:

Homeopatická lékárnička vhodná pro běžné dětské nemoce je k dostání na semináři nebo mě kontaktujte.

  • ALPIUM CEPA 30 CH – na klasické nachlazení, kdy slzí oči a kýcháme
  • ACONITUM 9, 15 a 30 CH – při rychlém nástupu nemoci. Používám ho jako první pomoc při náhlým propuknutí horeček, kdy ještě přesně nevím, co sz toho může být.
  • BELLADONNA 9, 15 a 30 CH – na bolest hlavy, na horečky, na prořezávající zuby u batolat.
  • CHINA 30CH – na silné průjmy a zvracení, kdy je potřeba srovnat tekutiny.

Mám i další homeopatika, ale tohle je podle mě úplný základ. Nicméně nejsem homeopat. Možná by vám doporučil ještě další. Mě osobně dal moc seminář  o principech homeopatie a první pomoci. Myslím, že to je takový základ pro pochopení, jak to funguje.

Témata: Zdraví, nachlazení, Aromaterapie, Homeopatie, Úplný základ, Účinný pomocník, Esenciální olej, Babská rada, Osobní zkušenost, Priessnitzův obklad, Ostatní olej, Homeopatická lékarnička, Despekt, Bella, ARO, Dýchací ústrojí, BabYogy, Intuitivní máma, Vnější prostředí, Priessnitz, Home, Poslední rok, Popáleniny, CHINA, Oskar, Zdraví na Heureka.cz