Maminka.czZdraví

Jak na nachlazení přírodní léčbou? Pomůže homeopatie i aromaterapie

Lenka Gajdoštíková 3.  10.  2016
Pokud nechcete svému děťátku nasadit při prvním zakašlání nebo rýmě léky a sirupy, můžete nejprve vyzkoušet přírodní léčbu. Víte, jak na ni?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Babské rady

A závěrem dvě babské rady nad zlato. Jóga má několik očistných technik, které skvěle fungují.  Například džala néti. Je to vlastně šetrné proplachování nosu, kterým se zbavíte prachových částic, pylu a dalších nečistot, které ulpívají na nosní sliznici. Odměnou vám bude snadné dýchání a zvýšená odolnost proti virovým a bakteriálním infekcím.

Mám vyzkoušeno, že tuto techniku zvládají děti kolem tří let. (Obzvlášť pokud to vidí praktikovat u rodičů). Co ale u mladších dětí nebo dětí, které se této metody mohou bát? S dětmi používám variantu, která je pro ně snesitelnější, ale pro nás dražší. Úskalím však může být potřeba dutiny dobře vysmrkat nebo aspoň odsát. 

Ráda používám značku STERIMAR s obsahem mědi, která je právě pro toto období jak dělaná. Avšak na trhu najdete i jiné značky.

Druhá babská rada je, když už na vás něco leze: 1 lžíce medu +1 lžíce jablečného octa + česnek. Promíchat a po lžičkách baštit během dne. Většinou zabírá velmi dobře. Ale z osobní zkušenosti – je to jen pro otrlé. Dětem to dělám bez česneku.

Krásný podzim bez nemocí.

Autorka je lektorkou BabYogy a vede blog Intuitivní máma. Má dva syny - Huga a Oskara.

 

Opar porazíte homeopatiky!
Homeopatika a budoucí maminky

 

 

 

Témata: Zdraví, nachlazení, Aromaterapie, Homeopatie, Úplný základ, Čekárna, Oskar, Aróma, Priessnitz, Bella, Osobní zkušenost, Babská rada, Rozprašovač, Jak, Popáleniny, BabYoga, Priessnitzův obklad, Esenciální olej, Home, Dýchací ústrojí, ARO, BabYogy, CHINA, Poslední rok, Účinný pomocník, Zdraví na Heureka.cz