Maminka.czBatole

Jak naučit děti lyžovat: Respektujte jejich tempo a zapomeňte na lano

Markéta Novák Matějková 16.  1.  2017
Patříte k milovníkům zimních sportů a uvažujete, že letos svého neposedu postavíte poprvé na lyže? V tom případě se vám bude hodit pár praktických tipů od instruktora lyžování Martina Kličky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud i vy patříte k těm, kteří si zimu nedokážou představit bez dovolené na lyžích nebo snowboardu, potom jistě k těmto sportům budete chtít vést i své děti. Zatímco dříve nás učili lyžovat především rodiče někde na kopci za chatou, dnes rodiče svěřují své potomky zkušenějším instruktorům.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

A to nejen proto, že děti s nimi lépe spolupracují, ale navíc mají i propracovaný systém výuky. To potvrzuje i Martin Klička z lyžařské školy pro děti a dospělé Ski-instruktoři.cz.

Jak vybavit dítě na lyžařský výcvik? Poradíme vám, jak vybrat lyže a na co nezapomenout

„Výhoda lyžařských škol, potažmo instruktora, je především v jeho autoritě, kterou rodiče bohužel nemají a častokrát tak lyžařská konfrontace rodičů se svými dětmi končí hysterickými výjevy všech zúčastněných.

A při jakých chybách ve výuce si nejvíc klepu na čelo? No třeba, když na svahu vidím dítě na laně. Podle mého názoru se jedná pouze o lenost rodičů. Dítě takovým způsobem výuky ztrácí jakoukoliv potřebu regulace rychlosti, protože tu má v rukách rodič. Říkám si, jak se pak takové dítě naučí samo zastavovat?“

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Batole, Kam s dětmi, Sport, Maminka cestuje, Zimní sport, Tempo, Lenost, Lyžař, Zimní úraz, Šestileté dítě, Zpevněný kotník, Skipas, Délka, Základní pravidlo, Lano, Pětiletý syn, Vhodná doba, Jasná odpověď, Tříletý syn, Výuka, Snowboard, Zápor, Sport na Heureka.cz

Video