Maminka.czZdraví

Galerie: Slavní klokani. Které celebrity dávají přednost nošení? A mají dítě ve správné poloze?

Že nošení v šátku nebo v nosítku je příjemné pro dítě, tak i pro rodiče, kteří mají díky tomu volné ruce, není pochyb. Podívejte se, které slavné mámy a známí otcové nechali kočárek doma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Protože ne každý umí správně uvázat šátek, tak často zvolí raději nosítko. Zde je třeba říct, že než si dítě dáme do nosítka, je třeba znát několik zásad. Podle fotek si s tím však někteří rodiče hlavu nelámou, což je chyba.

Nespornou výhodou nošení v šátku či nosítku jsou volné ruce maminky. Při správném úvazu nebo správně vybraném nosítku má dítě zajištěnou tzv. abdukční polohu v kyčelních kloubech (nožičky roztažené od sebe), což je poloha, která se používá při nesprávném vývoji kyčelních kloubů (vrozené dysplazii kyčlí),“ říká fyzioterapeutka Eva Prokůpková - Procházková.

Více informací o správném nošení si můžete přečíst v článku Na srazu nosnic.

A co vy, šátkujete nebo používáte nosítko?

Víte, jak správně obléci na podzim miminko do šátku?
Je šátkování pro každého? A v čem miminko nosit?
GALERIE: Podívejte se na slavné maminky, pro které je kojení na veřejnosti zcela přirozené
Témata: Zdraví, Slavní rodiče, Galerie, Celebrity, Šátkování, klokani, Fyzioterapeutka, Pól, Kyčel, Eva Prokůpková, Nošení, Olívia, Máj, Přednost, Ian, Nos, Gal, Sla, Kyčelní kloub, Pink, Správné nošení, Děti, DAV, Zdraví na Heureka.cz