Maminka.czReklama

Jak nosit dámský šátek? Uvažte si jej na krk, do vlasů nebo na kabelku!

Reklama 14.  2.  2022
Móda může být hravá, kreativní, zábavná i elegantní. Ale pokud chcete ze svého outfitu udělat opravdový originál, budete potřebovat ty správné doplňky. Jedním takovým je třeba dámský šátek. Víte, jak jej využít hned několika způsoby?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Existuje nepřeberné množství šátků, které se liší rozměry, materiály i designy. Nemusíte mít každý den jiné oblečení, stačí, když si pohrajete s jejich zavazováním a hned budete mít zajištěnou výraznou změnu vzhledu. Není to totiž jenom doplněk na krk, který zahřeje a ozdobí, poslouží vám třeba i jako ozdoba do vlasů nebo stylové osvěžení obyčejné kabelky.

Jak nosit šátek na krku? Vyberte si svůj oblíbený způsob!

Šátek je primárně určený pro nošení na krku, a to ať už jste zvyklé na kratší sofistikované varianty těsně u krku, na velké měkké šátky nebo na elegantní dlouhé šály ze splývavých materiálů vhodných i na večerní společenské události.

Pokud jste dámský šátek na krk ještě do svých outfitů nezahrnuly, je nejvyšší čas to vyzkoušet. Možností, jak jej můžete uvázat, je spousta. Záleží jen na konkrétním tvaru, délce a vaší fantazii. Jeden z nejběžnějších dámských šátků obdélníkového tvaru můžete zkusit vázat například následovně:   

Přes rameno

Jedním z nejsnazších způsobů, jak šátek nosit, je přes rameno. Přehoďte si šátek zezadu přes krk a jednu stranu přitom nechte kratší. Konec delší strany si pak přehoďte přes opačné rameno. Snadné, rychlé a efektní!

Klepněte pro větší obrázek

Had

Omotejte si šátek jednou kolem krku a povolte vzniklou smyčku. Potom oba pruhy látky po stranách zamotávejte směrem dovnitř po obvodu vytvořené smyčky, dokud vám nezbydou pouze konce. Ty pak zastrčte dovnitř vytvořeného spleteného hada. Takové uvázání šátku vypadá jako originální šperk a hodí se například do kulatého výstřihu trička s dlouhými rukávy.

Elegantní vodopád

Šátek si přehoďte zezadu přes krk a jeho konce vepředu zavažte do pevného uzlu. Potom chytněte šátek uvázaný do volné smyčky po stranách, překřižte ruce a přehoďte si jej přes hlavu. Nakonec upravte jeho tvar vepředu, aby byl elegantně nahrnutý a připomínal splývavý vodopád. Ideální řešení do velkých výstřihů!

Dámský šátek jako znak elegance

Že je šátek jednoduchým doplňkem, který umí ihned dodat spoustu elegance, ví například letušky, recepční v hotelech i ženy ve vrcholovém businessu. Pro tyto účely se nejčastěji používá čtvercový hedvábný šátek, který umí zjemnit jakýkoliv outfit.

Jak tento šátek nosit? Jednoduše jej spojte opačnými cípy, několikrát přehněte a uvažte si jej na dva uzly, nebo mašličku kolem krku. Část s uzly potom posuňte ležérně na stranu. Jakékoliv jednoduché šaty, halenka či tričko s ním najednou získají na výjimečnosti.

Klepněte pro větší obrázek

Šátek jako ozdoba do vlasů

Hedvábný šátek dokáže vytvořit také nádhernou ozdobu do vlasů. Samozřejmě i tady se nabízí hned několik možností, jak šátek na hlavě nosit. Dokáže skvěle ozdobit drdol i obyčejný culík.

Jak na to? Protilehlé cípy šátku položte na sebe, a potom šátek ještě několikrát přehněte. Poskládaný jej položte na hlavu a jeho konce zavažte ve spodní části pod culíkem. Nejenže vás hezky ozdobí, ale dokáže i přidržet poletující vlasy, takže zajistí také delší trvanlivost účesu.

Poskládaným šátkem můžete obohatit i rozpuštěné vlasy, na kterých zároveň zapůsobí jako čelenka. Když je navlníte, romantický efekt se ještě umocní. Dámský šátek můžete také navázat jako mašli na falešný culík nebo jej zavázat základním uzlem přes opotřebovanou gumičku culíku, kterou tak rafinovaně skryjete.

Šátek jako ozdoba na kabelku

Pokud máte doma nějaký krásný výrazný šátek, který se vám ale nehodí k žádnému outfitu, nebo je vám na krku nepříjemný, ozdobte s ním třeba kabelku! I nevýrazný jednobarevný shopper najednou ožije, když na něj přidáte barevnou elegantní látku. Na přední ucho kabelky jej uvažte ke straně na uzel a nechte volné konce splývat. Šátek můžete zavázat i na úhlednou mašli nebo si vymyslet svůj vlastní unikátní způsob.

Kouzlo dámského šátku spočívá v jeho neomezených možnostech. Zapojte svou kreativitu a zakomponujte jej do svých outfitů originálním způsobem. Ať už jej využijete jakkoliv, dodá vám okamžitě ženštější, jemnější a elegantnější vzhled.

Témata: Prezentace klienta, Reklama