Maminka.czŠátkování

Jak obléknout miminko v létě do nosítka? Klidně stačí jedna vrstva

Markéta Novák Matějková 30.  5.  2017
Parné počasí už udeřilo plnou silou a spousta maminek, které nosí své dítě v nosítku nebo šátku, řeší, jak do teplého počasí vhodně obléknout svého drobečka. Poradíme vám.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ze své vlastní zkušenosti mohu říct, že jsem vždy měla tendenci obléknout své děti spíše více než méně. Jak jsem se ale dozvěděla od Niny Garden, autorky českého nostíka Garden Carrier a jedné ze zakladatelek Kurzovny, v rámci které organizuje kurzy šátkování a nošení dětí, nejsem sama. Mnoho rodičů má totiž tendenci obléknout spíše více než méně.

„V létě oblékáme sebe i miminko tak, aby nám bylo příjemně.  V teplém počasí postačí jedna vrstva oblečení, pro vyšší komfort volíme funkční materiály, například bambus nebo merino vlnu s hedvábím.

Nošení dětí: Nosítko, nebo raději šátek? Jak to vidí fyzioterapeutka

Nožky můžeme nechat bosé, případně s ponožkami nebo lehkými (opět např. bambusovými) tepláčky/legínami. Výborným doplňkem jsou návleky, které můžete dítěti navléknout na nožku od chodidla až po zadeček, aniž byste ho museli z nosítka vyndávat.

Ve slunečném počasí doporučujeme dodržovat běžné zásady slunění malých dětí - pokrývka hlavy a ochrana částí, které jsou slunci vystaveny, případně ochranný faktor, vyvarovat se přímému polednímu slunci a doplňovat tekutiny,“ říká Nina Garden.

Témata: Miminko, nošení dětí, Šátkování, Nina, Klid, Váza, Jed, Popruh, Mimi, Pokrývka hlavy, Let, Fyzioterapeutka, Merino, Kolekce, Kokos, Funkční materiál, Nos, Slunečné počasí, Vrstva, Carrie, Ochranný faktor, Ergonomické nosítko, Vrstva oblečení, Nosítka, Teplé počasí