Maminka.czPorod

Jak pečovat o poranění po porodu? Pomůžou větrání, obklady a později i masáž

Michaela Čentešová 11.  5.  2017
Málokterá z nás se tomu vyhne. Už jen když si to představíte! Tím malým „otvorem“ musí projít hlavička, ramínka, prostě celá vaše malá kopie (nebo tatínkova, samozřejmě). Nemusíte se ale bát, všechno se zahojí. Jen se o poranění, ke kterým může při porodu dojít, musíte postarat. Víme, jak na to!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porod je zázrak

Porod dá ženskému tělu zabrat, to asi tušíte anebo jste to už zažila „na vlastní kůži“.  Spousta maminek si z porodnice odnáší nejen svoje vytoužené miminko, ale také poporodní oděrky, natržení či nástřih hráze.

Čím lépe se budete v následujících dnech a týdnech o takové „nepříjemnosti“ starat, tím lépe se zhojí a tím dříve zapomenete, že jste vůbec nějaké měla.

Vaginální tělocvik: Metody, jak se vyhnout nástřihu nebo natržení u porodu

Během přirozeného porodu dochází doslova k zázraku, kdy se porodní cesty otevřou natolik, že se miminko dokáže protlačit ven.

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Časopis Maminka, Novorozenec, Po porodu, Miminko, Praktické rady, Šestinedělí, Pec, Paralen, Konečník, Kokos, Jizva, Zdravotní stav, Hygiena, Jak, Zarudnutí, Nafukovací kruh, Pohlavní styk, Kristina, Výtok, Obklad, Denisa Říha Palečková, Zdraví na Heureka.cz