Maminka.czKojenec

Jak rychle utišit plačící dítě? Trik zkušeného pediatra, který zabere hned!

31.  1.  2021
Podívejte se na metodu amerického pediatra Roberta Hamiltona! Metodu, která pomohla tisícům maminek na celém světě. Nevadí, pokud vaše angličtina není perfektní, stačí se pořádně dívat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dítě je přebalené, najedené, a přesto pláče. Pláče a vy nevíte, co s tím. Zkoušíte ho chovat, zkoušíte ho houpat na míči. Nezabírá to. Zkoušíte jiný pohyb, například kolébání v autosedačce. Tipů a triků jste vyzkoušela nespočet, ale nedá se říct, že by nějaký konkrétní zabíral.

Tipů a triků na utišení plačícího dítěte jste jistě vyzkoušela a vyslechla mnoho. Podívejte se na to, jak si s miminky poradí Robert Hamilton, americký pediatr s více než třicetiletou praxí. Jeho jednoduchý fígl funguje a určitě stojí za vyzkoušení!

Doktor Hamilton nejprve děťátku složí ručičky na hrudník. Levou rukou ho podepírá, pravou drží pod zadečkem. Celý trup je nakloněn asi v úhlu 45 stupňů. Už v tuto chvíli se mu plačící děťátka utěší. Můžete ještě zkusit mírné pohupování, případně lehoučké pohyby zadečkem.

"Všechno dělejte jemně a zvolna," popisuje lékař svou metodu překvapeným rodičům, kteří jen sledují, jak se jejich plačící potomek uklidnil.

Tohle rozhodně stojí za vyzkoušení, nemyslíte?

7 důvodů, proč miminka pláčou. Rozeznáte je? Video vám pomůže
Budí se s pláčem a zkroucené v křeči? Asi ho trápí růstové bolesti!
Témata: Mateřství, Miminko, Kojenec, pláč, Žábě, Trik, Zadeček, Angličtina, Metoda, Děťátko, Plačící dítě, Vyzkoušení, Plac, Děti, Pediatr, Robert Hamilton