Maminka.czDěti

Jak šetrně ulevit dětem od bolesti?

Reklama 23.  10.  2018
Nemůže vaše miminko v klidu spát? Budí se a pláče? Bolí ho bříško, má zvýšenou teplotu nebo mu rostou zoubky? Na to existuje účinná pomoc, která nejen, že je šetrná, ale navíc je i čistě přírodní.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když bolí bříško

Bolesti bříška dokáží miminka pěkně potrápit. Bolest, kterou pociťují, u nich vyvolává neklid, což se samozřejmě negativně podepisuje na základních potřebách dítěte, kterými jsou spánek a krmení. Roztáčí se kolotoč pláče dítěte a nervozity rodičů. Příčinou bolestí bývají většinou obyčejné prdíky, které někdy u ležícího miminka špatně odcházejí.

Lék Viburcol může miminkům šetrně ulevit a přitom nezatěžovat jeho organizmus. Je vyroben z léčivých bylin, tradičně užívaných v homeopatii. Užívá se ve formě čípků, které lze jednoduše aplikovat i těm nejmenším již od prvního dne věku. Kojenci do šesti měsíců by měli dostávat maximálně dva čípky denně, starší děti při akutních potížích jeden čípek po dvou hodinách a po zmírnění obtíží jeden čípek dvakrát až třikrát denně. Kromě podávání čípků mohou maminky vyzkoušet i například masáž bříška anebo s miminkem „cvičit“ tak, že mu budou jemně střídavě krčit nožičkami směrem k bříšku.

Klepněte pro větší obrázek

Důležité je také to, co jíte. Kojící ženy by měly vynechat ze svého jídelníčku potraviny, které je nadýmají, anebo zkusit pít čaje proti nadýmání. Ačkoli nejsou bolesti bříška u dětí považovány za závažný problém, měly by maminky, v případě že bolesti neustupují, navštívit lékaře.

Když rostou zoubky

Růst prvních zoubků je pro mnoho dětí i jejich rodičů obtížným obdobím. Dítě nemůže spát, často odmítá pít, je rozmrzelé a pláče. Někdy má i zvýšenou teplotu nebo může mít i průjem. I v těchto případech může pomoci Viburcol.

Když bolí zoubky, podávejte čípky Viburcol podle doporučeného dávkování a kromě toho pořiďte dítěti např. gelová kousátka, která je možné vychladit v lednici. Dejte však pozor, aby kousátko nebylo studené příliš. Dítěti můžete podávat i chladivé obklady anebo mu v lékárně zakoupit zklidňující gel, kterým se dáseň potírá. Na trhu je jich několik druhů. Účinnou může být i masáž bolavé dásně tzv. prsťáčkem – speciálním kartáčkem pro miminka, který také zakoupíte v lékárně.

Klepněte pro větší obrázek

Viburcol pomáha, když:

– dítěti rostou zoubky
– miminko trápí bolesti bříška
– trpí nespavostí
– má zvýšenou teplotu
– potřebuje zmírnit příznaky běžných dětských infekcí

Klepněte pro větší obrázek

Doporučené dávkování:

– kojenci od 1. dne do 6. měsíce věku 1 čípek, max. 2× denně
– u ostatních věkových kategorií při akutních potížích 1 čípek každé 2 hodiny, po zlepšení 1 čípek 2-3× denně

Viburcol je homeopatický lék určený k zavádění do konečníku. Před použitím čtěte pozorně příbalový leták.

Více na www.viburcol.cz

 

Témata: Děti