Maminka.czMóda

Jak správně vybrat dětskou zimní bundu

Reklama 21.  10.  2019
Kvalitní zimní bunda nesmí v šatníku vaší ratolesti chybět. Je nezbytné, aby byla odolná, funkční a příjemně hřála. A pokud bude navíc ještě univerzální, využije ji vaše dítě při jakémkoliv zimním sportu. Jak vybrat tu správnou? Náš článek vám to prozradí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Funkčnost a odolnost patří mezi hlavní kritéria, která by dětská zimní bunda měla splňovat. Není problém sehnat ani opravdu stylový kabát. Některé letošní trendy se totiž promítnou i v dětské módě – patří sem například vzor kostek, džínovina, nebo kožené doplňky. Podle čeho vybírat a jaké máte možnosti?

Přechodové bundy pro dívky i chlapce

Podzim je období, kdy se často střídá teplejší a chladnější počasí, proto je potřeba mít ve skříni bundu, kterou si váš syn či dcera oblékne v případě, že teploty náhle prudce klesnou. Přechodová bunda ochrání vaši ratolest před větrem i dešťovou přeháňkou a může si pod ni obléknout svetr nebo mikinu. Velmi praktická je nepromokavá bunda – když se společně vydáte někam na výlet, rozmary počasí vás nezaskočí.

Zimní bundy i větrovka

Nebude to trvat dlouho a nastanou zimní mrazy, do kterých bude vaše ratolest potřebovat pořádně zateplenou bundu. Můžete zvolit zimní větrovku pro nadšené sportovce, nebo prošívaný kabát pro slečny. S kapucí, bez kapuce i s kožešinkou – možností se nabízí nesčetné množství.

Důležitá je především podšívka v rukávech – ideálně hladká s klouzavým povrchem, aby se dětem zbytečně nevyhrnovaly rukávy svetru, který si oblékly pod bundu – a teplá podšívka v celé bundě. Nejlepší je pravděpodobně podšívka s kožíškem, často se ale vyrábí také z polyesteru. Pokud se vaše dítě věnuje zimním sportům, nezapomeňte ani na kapuci. Takto zateplené bundy mohou být vyloženě sportovní i ke každodennímu nošení a seženete je v nejrůznějších barvách – od neutrální černé až po zářivě zelenou.

Jaké bundy letos frčí?

Jednoduché, vícebarevné i s vojenským vzorem. Delší, vypasované i kratší s důmyslně umístěnými kapsami. Mladší děti ocení bundy s potiskem superhrdinů a oblíbených komiksových postaviček, starší budou chtít něco neutrálnějšího a mladé slečny zase potěší šik kabát. V letošním roce se hojně objevují zvířecí motivy, kostky a kostičky všech velikostí, hořčičná žlutá a zelené odstíny.

Funkční a lyžařské bundy

Čeká vaši ratolest v letošním školním roce lyžák? Podšité bundy do extrémních mrazů, které vynikají nepromokavou vrstvou, se k podobné příležitosti budou skvěle hodit. Propouští vlhkost, takže se vaše dítě zbytečně nezpotí a bude se pořád cítit pohodlně. Funkční a lyžařské bundy si mohou děti vzít na lyže i na snowboard.

Témata: Móda, Oblečení a móda na Heureka.cz