Maminka.czHračky pro děti

Jak udělat dětem radost levněji? Využijte kupóny a slevy na hračky

Reklama 3.  2.  2021
Děti jsou pro nás vším, rády bychom jim daly všechno, po čem touží. Někdy však všechny ty hračky, které vídají v televizních reklamách, dost lezou do peněz.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Rodiče musí zodpovědně vybírat kde a kdy hračky koupit. Pokud se chystáte pořídit nějakou dražší hračku, určitě se vyplatí vyčkat a informovat se o cenách i slevách v různých obchodech.

Co rozhodně nedoporučujeme, je koupit dětem hračku podobné té, již požadují. Malé děti sice ještě nepobraly tolik rozumu, nicméně obelhat je není úplně snadné. Vsaďte se, že rozdíl mezi pravou brečící Baby Annabell a nějakou obyčejnou panenkou jasně poznají. Stejně jako mezi Hot Wheels autodráhou, již znají z reklamy, a klasickou autodráhou.

Ve finále je tedy lepší koupit rovnou kvalitní hračku, po níž dítě touží, než vyhodit peníze za levnější náhradu, s níž si dítě stejně nebude hrát.

​Sledujte slevy na hračky

V době internetu je hledání slev a výhodných cen mnohem snazší než dříve. Sledujte slevy na hračky a nakupujte tehdy, když jsou za přijatelnou cenu. Jak? Máme pro vás několik tipů.

​Přihlaste se k odebírání newsletteru v oblíbených hračkářstvích

Bambule, Sparkys či Pompo jsou zřejmě největší řetězce s hračkami, jejich sortiment by neměl uniknout žádnému rodiči. Proto tyto obchody sledujte na sociálních sítích, přihlaste se k odběru jejich newsletteru, ať víte o všech výhodných nabídkách mezi prvními.

To stejné doporučujeme pro jiná vámi oblíbená hračkářství nebo firmy. Například pokud vaše dítko miluje Lego, sledujte e-shopy prodávající Lego atd.

​Nakupujte ve vhodnou dobu

Některé nákupy lze oddálit či naplánovat s předstihem. Slevy na hračky bývají poměrně běžné před Vánocemi, ale třeba i na Den dětí, v období vysvědčení za první pololetí pod. Využívejte těchto období a nakupujte hračky za výhodných podmínek.

​Využijte slevové kódy

Stejně jako na všechno ostatní i na hračky lze využít slevové kupóny. Nejjistější je zapátrat na nějakém webu, který shromažďuje tyto kupóny na jednom místě. Můžete vyzkoušet např. www.kuponovnik.cz, kde najdete přímo kategorii Děti a hračky.

Momentálně tam na vás čekají například:

  • sleva 40 % na rozbalené zboží na 4kids.cz

  • sleva 57 % na produkty v akci v hračkářství Pompo

  • akce 1 + 1 hračka zdarma v hračkářství Sparkys

A je toho ještě mnohem více. Slevy se samozřejmě netýkají pouze hraček. Levněji pořídíte také školní potřeby, batohy nebo naopak potřeby pro miminka.

​Výraznou úsporou jsou hračky z druhé ruky

Jestliže v současné lehké situaci nemáte peněz nazbyt a chcete svým dětem pořídit hračky opravdu za nízké ceny, je možné nakoupit je z druhé ruky. Příležitostí je spousta, stačí prostudovat stránky jako Sbazar.cz, Bazos.cz apod. Dobré nabídky najdete i na Facebook Marketplace.

Samozřejmě je důležité správně vyhodnotit prodejce, abyste nakonec nebyli podvedeni. Všímejte si jednání, sledujte, jestli člověk odepisuje spisovnou češtinou a je s ním rozumná domluva.

Čas od času narazíte na opravdu dobré nabídky – hračky, které jsou vlastně téměř nové, protože dítěti se nelíbily apod.

Případně můžete zkusit nějakou hračku vyrobit, třeba ušít, vyřezat ze dřeva, … Každý podle svých možností. Zabavit děti je kolikrát překvapivě jednoduché, můžete vyrobit domeček pro panenky z kartonové krabice, autodráhu si vybudovat z kostek atd. Fantazii se meze nekladou.

​Nikdy nešetřete na kvalitním provedení

Vyhněte se obchodům s podezřele levnými hračkami. Takové hračky mnohdy nesplňují zákonné požadavky, nebyly testovány, obsahují malé části, kterými se dítě může zadusit, bývají vyrobené ze škodlivých materiálů. To raději ať dítě nemá tolik hraček, ale hlavně ať je zdravé. Jsou věci, na nichž se šetřit opravdu nevyplácí.

Proto ještě jednou opakujeme. Místo nákupu v podezřele levných e-shopech s hračkami využijte slevové kupóny, akce a jiné výhodné nabídky v ověřených hračkářstvích. Tam si můžete být kvalitou jistí.

Témata: Reklama, Hračky pro děti, Hračky na Heureka.cz