Maminka.czZdraví

Jak urychlit hojení ran u dětí?

Reklama 11.  6.  2021
U dětí nezáleží na věku, díky jejich přirozené zvídavosti jsou drobná poranění na denním pořádku. Často jde jen o drobné oděrky či škrábnutí. Stačí chvilka nepozornosti a je třeba řešit i malé popáleniny, řezné, tržné a další ranky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Stalo se, drobná ranka je na světě a dítě pláče. Jak nejlépe rány ošetřit? U tech nejmenších je kůže velmi zranitelná. Kůže novorozenců není ještě dokonale vyvinutá, je tenčí, snadno zranitelná a ani její obranyschopnost není velká. Určitě je na místě se o typu ošetření poranění u těch nejmenších poradit s dětským lékařem.

S přibývajícím věkem dítěte zesiluje obranyschopnost kůže. Na druhou stranu může být poranění komplikováno infekcí - např. při škrábnutí, kousnutí, a to jak zvířetem, tak člověkem (často sourozenec). Mezi faktory, které mohou zhojení výrazně zpomalovat patří celkový stav dítěte, nedostatek vitamínu C, špatná výživa či špatné první ošetření rány.

V případě drobného povrchového poranění zvládnou rodiče ošetřit ránu odpovídajícím způsobem sami. Je-li však zranění vážnější a hlubší, je nutné navštívit lékaře. Ten ránu správně vyčistí, ošetří, někdy i zašije a sterilně překryje. Lékař také, v případě podezření na možnost infekce, předepíše antibiotika. Jak rodič pozná známky infekce? Mezi varovná znamení patří hnis vytékající z rány a horečka. Dále zarudnutí, otok, „cukání“ v ráně.

Moderní trend hojení neinfikovaných ran je tzv. vlhké hojení. Díky modernímu hydrogelu BepanGel je hojení různých druhů drobných ran rychlejší a bezpečné dokonce i pro děti. U nich zvlášť je pak výhodná i ochrana rány před další infekcí a snížení rizika tvorby jizvy. Děti i rodiče určitě ocení úlevu od bolesti v ráně díky chladivému efektu a to, že při nanášení nepálí.

Jak ránu u dítěte správně ošetřit?

  1. Zastavit drobné krvácení
  2. Omýt tekoucí vodou
  3. Vydezinfikovat, pokud je to potřeba
  4. Nanést na ránu BepanGel přímo z tuby, neroztírat
  5. Překrýt náplastí či obvazem (podle velikosti rány a jejího umístění)

BepanGel je hydrokoloidní gel bez parabenů. Obsahuje kyselý polymer (karbomer), jehož kyselost je regulována karnosinem (bílkovina, která se nachází přirozeně v kůži), který udržuje infekci pod kontrolou.

Vaše děti si zaslouží jemnou péči, stejně jako jejich drobná poranění. Děti potřebují vědět, že jste s nimi, že jim s láskou pomáháte. To je ten nejdůležitější základ pro rychlé zhojení rány!

Pečlivě čtěte návod k použití. BepanGel Hojivý gel je zdravotnický prostředek na drobná poranění.

LMR-CH-20210604-14

Témata: Zdraví, Reklama, Prezentace klienta, Zdraví na Heureka.cz