Maminka.czJen pro maminku

Jak vlastně vypadá „slizkej chlap“?

Martina Machová 23.  3.  2013
Jak vlastně vypadá „slizkej chlap“?
Mohutná přehazovačka, titěrný knírek či mastná ofinka a prořídlé bledé strniště na bradě korunované vyhýbavým pohledem a velmi vláčným podáním ruky – ano, to je ON! Nebo je snad ona slizovitost spíše vnitřní záležitostí?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dámy mající co na srdci, to na jazyku jim jednoduše říkají „slizouni“, o něco taktnější představitelky něžného pohlaví se o nich vyjadřují jako o mužích, které na ně působí tak nějak zvláštně. Aby to však nebylo jednoduché, existuje nejen skupina mužů, ze kterých ona příslovečná slizovitost na první pohled pozvolna odkapává, ale také studijně zajímavá skupina pánů, kteří vám začnou připadat slizcí až po té, co je více poznáte.

Tito muži mohou být klidně na první pohled pohlední, upravení, nicméně silně intuitivně vyzbrojeným dámám na nich cosi nesedí. Tito vnitřní slizouni mívají zvláštní, někdy poněkud vyhýbavý pohled, silně narcistické sebestředné sklony a samozřejmě i další vlastnosti, které jejich vnitřní kluzkost umocňují.

Hitparáda slizkých znaků

Požádali jsme několik dam všech věkových kategorií o stručný popis slizounovy fyziognomie, hlavní průsečíky byly zhruba následující (jednotlivé znaky se samozřejmě vyskytují v nejrůznějších kombinacích):

  1. Mohutná (nejlépe nalakovaná) přehazovačka
  2. Přepečlivě uhlazená patička
  3. Dlouhá řídká ofina s prosvítající olupující se pokožkou
  4. Maličký knírek, nebo velký mroží knír (tyto znaky výrazně umocní či potlačí ostatní slizotvorné detaily)
  5. Kalhoty vytažené nad kulatý pupek v kombinaci s košilí zapnutou ke krku, či naopak „vyzývavě“ rozhalená košile s prosvítající našedlou srstí
  6. Masné vlasy a celkově upocený zjev
  7. Extrémně masivní nebo naopak velmi tenké rty a bledý rentgenový pohled

První pohled mnohdy klame aneb navrch huj vespod sliz

Posuzovat druhé výhradně dle zjevu je sice pro tuto dobu typické, nicméně poněkud povrchní, výše popsaní pánové se nám mohou jevit podivně až odpudivě a vzbuzovat v nás nejrůznější temné asociace, ale v jádru může jít o dobrosrdečné osoby s poněkud zvláštním smyslem pro estetično.

Mnohem horší kategorií než „slizoun obecný“ je „slizoun vnitřní“. Toho bohužel na první pohled odhalit nelze, může být totiž klidně vcelku pohledným jedincem. Slizovitost začne prosakovat na povrch až z jeho chování – sebestředného, nabubřelého, narcistického, se sklonem druhé shazovat, ponižovat, zesměšňovat apod. „Slizoun vnitřní“ si pokřiveně libuje ve slabosti a bezradnosti druhých, rád je ovládá, rád je vidí na kolenou, rád s nimi manipuluje, ponižuje je.

Tento typ slizovitosti je zrádný; nejen pro okolí, ale kupodivu i pro jejího nositele. Jeho pravá tvář se totiž po letech dere všemi póry napovrch a vpisuje se jeho nositeli do tváře. Duch a tělo se prolnou.

Mimochodem, všimli jste si, milé čtenářky, že se v souvislosti s ženami slovo „slizoun (ka)“ vůbec nepoužívá. Myslíte, že i ženy mohou být „slizké“? Znáte nějaké synonymum pro „slizkou ženu“?

Témata: Jen pro maminku, Ofina, Jak, Sliz, Stručný popis, Vlast, Chlap, Pupek