Maminka.czPorod

Jak vybírat kočárek pro dvojčata

Kateřina Černá 7.  9.  2010
Čekáte dvojčata? Pak je Vaše radost jistě dvojnásobná. Dvojnásobné budou však i starosti s výběrem kočárku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Už sám fakt, že modelů kočárků pro dvě děti je značně méně než pro jedno, koupi poněkud komplikuje. Dále si budete muset dát pozor na hmotnost a šířku kočárku, rozhodnout se ohledně umístění sedaček a promyslet nejvhodnější typ oddělení korbiček.

Jedním z nejdůležitějších kritérií je hmotnost kočárku. I monokočárky jsou mnohdy těžké, o těch pro dvojčátka ani nemluvě. Odlehčenou konstrukci oceníte zejména při častém cestování hromadnými dopravními prostředky, nebo pokud bydlíte na kopci. Také spolucestující, kteří Vám budou pomáhat do autobusu, Vám budou za lehčí verzi vděční. Samotné kočárky pro dvě děti totiž mohou vážit až 40 kg!

Pokud budete s kočárkem cestovat až do bytu, je velmi užitečné změřit si prostory výtahu a jim výběr přizpůsobit. V případě, že budete využívat kočárkárnu, promyslete způsob nošení dětí ke kočárku. Nošení dvou dětí v korbičkách vyžaduje značnou fyzickou zdatnost. V tomto ohledu je praktičtější spíše vložná taška nebo přenášení dětí v autosedačkách.

Jestliže s Vámi na procházky bude často chodit manžel, babička či chůva, je dobré pořídit si kočárek, který je spojen spojkami. Když tedy půjdete ve dvou, můžete mít každý jeden kočárek. Tento typ je však vždy o něco širší, proto se Vám vyplatí opravdu jen tehdy, kdy jste na vození většinou dva.

Klasickou otázkou, kterou budete muset vyřešit, je výběr mezi sedačkami za sebou a vedle sebe. Umístění vedle sebe přináší jednu značnou nevýhodu, a tou je šířka. Ideální je ještě před samotnou koupí změřit všechny vchody, které budete často využívat.

Maximálně by měl být kočárek široký 80 cm. Tento problém řeší umístění sedaček za sebou. Takto stavěný kočárek je ale poměrně dlouhý, a tím pro mnohé hůře ovladatelný. Pokud má navíc vysoká kolečka, stává se poněkud nestabilním. Vzadu sedící dítě má menší rozhled a méně místa na nožičky.

Nezapomeňte ani na skládání kočárku do auta. V prvé řadě se tam kočárek musí pohodlně vejít, měl by být také snadno složitelný a opět ne příliš těžký.

Velký výběr kočárků pro dvě děti najedete například na:
www.kocarky.cz/kocarky-pro-dvojcata.php

www.dvojcata.kat.cz/Kocarky.html

Pokud chcete ušetřit, pořiďte si ten pravý kočárek na bazaru.

Více nejen o výběru kočárku se můžete dočíst v knize Dvojčata od Kláry Rulíkové.




Zajímají vás názory a zkušenosti ostatních maminek s výběrem kočárku? Podívejte se na následující video, které vám přinášíme ve spolupráci s webem WWW.BABYTELEVIZE.CZ

Vybrat kočárek je pěkně složité. Pánům a nezasvěceným se to sice může zdát jedno a rozliší tak maximálně trojkolku od čtyřkolky a golfky od hlubokého kočárku, ale skutečnost je úplně jiná. Každá maminka ví, že rozdíly jsou velké a hodně podstatné. Záleží na velikosti korbičky, na pérování, přehazovací nebo nepřehazovací rukojeti, obsahu košíku, váze a tak dále a tak dále. V BABYtelevizi jsme se už kočárkům několikrát dívali na zoubek, respektive na kolečka a korbičky:-), ale tentokrát jsme se rozhodli zeptat se právě vás - maminek na to, podle čeho jste ten svůj vysněný kočárek vybíraly. Pokud právě nějaký sháníte, třeba vám tím pomůžeme v rozhodování. Vzhůru na kočárky...




Témata: Porod, Jen pro maminku, Kočárek, Dvojčata, Dvojča, Velký výběr, Kočár, Sedící dítě, Jak, Následující video, Kočárky na Heureka.cz