Maminka.czDětské oblečení a dětská obuv

Jak vybrat funkční prádlo pro děti: Syntetické, nebo merino?

redakce 16.  11.  2018
Právě teď je ten správný čas nahradit klasické spodní prádlo funkčním, které tělo udrží v suchu a teple. Je z čeho vybírat. Na trhu jsou modely, které hýří barvami a příjemně se nosí, ať už jsou z merina nebo ze syntetiky. Tenhle komfort určitě dopřejte i dětem!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud se vaše dítě pohybuje venku jen cestou do školky a domů nebo jen hodinu na dopolední procházce, asi funkční oblečení moc neužije. Ale pokud s potomky chodíte ven každou chvíli a nebojíte se ani špatného počasí, termoprádlo a funkční oblečení byste jim pořídit měli. 

Protože – zjednodušeně řečeno – dokáže zařídit, aby jim nebyla zima, ale ani zbytečně teplo. Když děti nabalíte moha vrstvami obyčejných trik, také hned neprofouknou, ale například se snadno zpotí a pak už by jim zima být mohla. Dobré funkční oblečení podobné situaci zabrání a ani nemusíte potomka navlékat jako pumpu. 

Princezna Charlotte udává módní trendy. Stejné šatičky může nosit i vaše dcera

Při pořizování nových kousků do dětského šatníku se vyplatí investovat do funkčních materiálů. Takové oblečení ustojí i divočejší venkovní hry a děti nezaskočí ani zhoršené počasí, takže vydrží pobývat déle na vzduchu. Snad jen, abychom si rozuměli – pod pojmem funkční prádlo v tomto článku máme na mysli spodní vrstvy oblečení. 

Pro děti raději syntetiku

Pozor, u funkčního termoprádla neplatí, že má smysl ho koupit větší, protože dítě do něj doroste a vydrží mu déle. Ať už si vyberete prádlo z merino vlny nebo třeba z mikrovlákna, termoprádlo by totiž mělo tělo vždy těsně, ne však nepříjemně obepínat, aby mohlo plnit svou funkci – odvádět vlhkost od pokožky a udržovat ji v suchu a teple. 

Merino má skvělé vlastnosti, ale péče o něj je náročná a děti si někdy mohou stěžovat, že je "kouše". Proto je v jejich případě lepší sáhnout po funkčním oblečení a termoprádle ze syntetických materiálů (polypropylenu, polyesteru). K jeho výhodám patří kromě příjemného nošení tvarová a barevná stálost. 

Sázkou na kvalitu a jistotu v oblasti funkčního prádla a termoprádla jsou například značky Reima, O'Style  a Craft – najdete je například v nabídce obchodu prodeti.cz Prodávají se už ve velkostech na batolata. 

Dosud byla řeč o spodních vrstvách oblečení. Jaké materiály hledat, pokud kupujete například bundy a kalhoty do přírody nebo prostě do podzimního počasí? Mezi nejoblíbenější materiály patří windfleece a softshell, chrání před větrem i deštěm, takže jsou funkční a přitom příjemné na nošení. 

Testujeme s dětmi: Mluvící panenka, která se vyvíjí od miminka po batole
Být mámou je tou největší životní motivací, říká Andrea Kerestešová Růžičková
Témata: Syn, Naše tipy, Dětské oblečení a dětská obuv, Dětské boty, Batole, Předškolák, Móda, Nákupní tipy, Softshell, funkční oblečení, termoprádlo, spodní vrstva, Vrstva oblečení, Kerestešová Růžičková, Craft, Materiál, Reima, Jak, Podzimní počasí, Teplo, Oblečení, Merino, Děti, Špatné počasí, Sucho, Dětská obuv na Heureka.cz