Maminka.czBatole

Jak vybrat kvalitní podzimní oblečení a neutratit celou mateřskou?

Lenka Gajdoštíková 1.  10.  2016
Jak vybrat kvalitní podzimní oblečení a neutratit celou mateřskou?
Podzim je tady! A s ním školky, školy, kroužky a pomalu přicházející nevlídné počasí. Miluji babí léto, ale bohužel podzim ho nabízí jen chvíli. Příliš rychle jej vystřídá sychravo, vlhko, vítr, déšť a chlad. Období, kdy děti velmi jednoduše prochladnou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Seznam kapitol
3. Jak vybírat kalhoty

Jak vybírat kalhoty

Právě u Chiaro Baby mě nadchly podzimní zateplené bavlněné tepláky, které mají softshell na zadku  a kolenech. Nejvíc namáhaných místech oblečení. Mají náplety na nohavicích i v pase, takže vhodné pro štíhlé i silnější dítka. Vzhledem k tomu, že můj syn Oskar je hubeňour, byla jsem nadšená, když mi kalhoty na něj ochotně upravili. Dělají i rostoucí softshelové kalhoty, takže naše volba byla jasná.

Podobnou variantu kalhot jako sofshel materiál, dělá i KOZI KIDS, DIDRIKSON (od 90cm) nebo česká značka HANNAH. Materiál je nepromokavý, neprofoukne a dýchá. Design velmi jednoduchý a líbivý. Cena je dost podobná kvalitním softshell kalhotám.

U malých dětí, které teprve začínají chodit, často padají, rádi sedí v loužích a zkoumají přírodu všemi smysly, mám vyzkoušeny dvě varianty. Softshel overal, který je vhodný na teplejší suchý podzim nebo pogumované kalhoty s laclem. Ty se dají levně koupit v Tchibu nebo Lidlu, ale dají se koupit i s více vychytávkami například od již zmiňované KOZI KIDS či MAXIMO.

Vzhledem k tomu, že gumové kalhoty jsou náchylné na poškrábání, tak jsem volila levnější variantu a v teplejším zimním období je používala i na sníh. Nicméně u starších dětí s tím už zase tak moc spokojená nejsem, protože materiál díky gumě nedýchá a dítka se potí.

Témata: Děti, Předškolák, Batole, Školák, Praktické rady, Dětské oblečení a dětská obuv, Podzim, Softshell, termoprádlo, Spencer, Funkční prádlo, Pořadí, BabYoga, Máť, Česká značka, Malý neposedy, Dětské oblečení, Marks, Lidl, Jak, Tepláky, Česká firma, Marks & amp, Bunda, Termoregulační materiál, Dětská obuv na Heureka.cz