Maminka.czDětské oblečení a dětská obuv

Jak vybrat kvalitní podzimní oblečení a neutratit celou mateřskou?

Lenka Gajdoštíková 1.  10.  2017
Podzim je tady! A s ním školky, školy, kroužky a pomalu přicházející nevlídné počasí. Miluji babí léto, ale bohužel podzim ho nabízí jen chvíli. Příliš rychle jej vystřídá sychravo, vlhko, vítr, déšť a chlad. Období, kdy děti velmi jednoduše prochladnou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Virózy se vrátí v plné palbě a jeden aby vymýšlel, jak děti co nejfunkčněji obléknout. A to je podle mě otázka, kterou si klademe všechny. Ať už jsou to batolata, co lezou po čtyřech, nebo děti školkou/školou povinné. Myslím, že minulý rok jsem to už konečně podchytila a našla pár vychytávek, o které by bylo škoda se nepodělit. 

Otužujte děti a vyhnete se nachlazení

Vrstvit, vrstvit, vrstvit...

Můj muž rád sportuje a děti bral už od miminek rád s sebou. No jo, ale mít malého ve vozítku za kolem (s minimem pohybu), když fouká vítr a je vlezlo?  Základem pro jakýkoliv věk od kojence po školáka je funkční prádlo.

U miminek jsem ráda používala prádlo s termoregulačním materiálem Outlastem, které snižuje pocení miminka, neškrábe a neškrtí. Mrkněte na Little Angel. Je to česká firma z Tábora, která šije klasické i termooblečení. Mám je moc ráda, ale asi častým používáním a praním mi jejich produkty začaly žmolkovatět a tvrdnout. Nicméně rozhodně do roku věku dítka byly nepřekonatelné. Ono toho totiž na trhu moc nenajdete. Nebo najdete, ale ty ceny...

Druhá česká firma, která šije kvalitní termoprádlo od miminek po děti do cca 8 let, je Little Things. Mají hezké designy, pěkné a kvalitní látky, ale nejvíc mě baví jejich termoprádlo s termolite. Zatím jsem s ním maximálně spokojená. S tepláčky už tolik ne... Cena versus výkon jsou ale více než uspokojivé.

Mrkněte třeba na podvlíkací tričko, které má dírku na paleček, takže se neshrnuje a k tomu termokalhoty vhodné jako první vrstva. V podobné cenové hladině se pohybuje osvědčená švédská firma KOZI KIDS, která mě dost baví, protože dělá od první vrstvy po tu nejsvrchnější, od nejmenších dětí po teenagery.



Ve specializovaném obchůdku Outdoor Baby si je můžete osahat, vyzkoušet a porovnat s druhou variantou COLOR KIDS, kterou ráda pro svoji pevnost používám, když vím, že se kluci budou nepravidelně pohybovat. Ceny všech tří značek jsou podobné.

Témata: Zdraví, Děti, Školák, Miminko, Praktické rady, Dětské oblečení a dětská obuv, Podzim, Softshell, termoprádlo, Česká firma, Funkční prádlo, Jak, Čelo, BabYoga, Hezký design, Malý neposedy, Časté používání, Cena, Oskar, Zip, Sníh, První vrstva, Rukáv, Druhá varianta, Intuitivní máma, Zdraví na Heureka.cz