Maminka.czKoronavirus

Jak se teď učí v Itálii, Číně či Česku: Odstup, roušky a nic veselého

kog 5.  6.  2020
Školáci po celém světě se postupně vrací do lavic, v České republice tedy jen žáci prvního stupně. Výuka probíhá za přísných hygienických pravidel, děti musí být v lavici po jednom, dodržovat odstup a ve společných prostorách musí nosit roušky. Jak to vypadá jinde ve světě? Dost podobně!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je to trochu smutný pohled. Žáci a učitelé, kteří se vrátili od začátku pandemie koronaviru do škol, mají na sobě roušky, udržují rozestupy a v lavici sedí vždy jen jedna osoba. Striktní opatření moc nepřejí přátelským vztahům a bujarému veselí v kolektivu, což je jindy u školáků samozřejmostí.

V následující fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá výuka v Itálii, v Číně nebo Tunisu. Pravděpodobně dost podobně jako u nás. 

Vrátily se vaše děti do školy? A jak tato opatření zvládají? Napište nám do diskuze!

Školy se plně do prázdnin neotevřou. Žáci se budou vracet postupně

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Galerie, Školák, Školství, Školy, Čin, Čína, Itálie, NIC, Ital, Tunis, Česká republika, Žák, Nápis, Odstup, Lavice, Výuka, Rouška, Pandemie koronaviru, Veselí, Společná prostora, Ted