Maminka.czZdraví

Jak využít bylinky ve svůj prospěch? Ty správné pomůžou na nachlazení i migrény

22.  3.  2018
Jak nejlépe si udržet zdraví a zároveň podporovat a předcházet onemocněním? Klíčem k tomu je vědět, co naše tělo potřebuje a jak se o něj co nejlépe a nejšetrněji postarat. Pro vybrané fyzické i psychické potíže je nutné, abychom měli přehled, jak je přemoci a především jakým produktem. Právě proto zde naleznete návod na použití vhodných bylinkových pomocníků při nejběžnějších deseti zdravotních trápeních.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bolení v krku, nachlazení

Protivné škrábání v krku nebo nachlazení je nepříjemný stav, který nás nebo naše nejbližší potrápí minimálně jednou do roka. Ale jak mu účinně předcházet nebo se ho rychle zbavit?

Klepněte pro větší obrázek

Vyzkoušejte kloktat roztok Přírodní propolisové tinktury. Propolis dezinfikuje a hojí rány a zklidňuje podrážděnou dutinu ústní.

Akné

Na podporu regenerace a zlepšení obranyschopnosti pokožky působí velmi prospěšně Asijská Mumiomast od Dr. Dudka, která se vyznačuje hojivými, ochrannými a protizánětlivými účinky. Z toho důvodu je vhodná nejen pro suchou a citlivou pleť, ale velmi blahodárně působí i na akné. Mumiomast je vhodná ke každodennímu užití i jako noční krém na obličej.

Migréna

Při migrénách se dají příznaky rozpoznat velmi rychle a díky tomu lze někdy migréně předejít. Tento stav ovlivňují nejen vnitřní (genetické) faktory, ale také ty vnější (změny počasí, stres, špatná životospráva atd.).

Klepněte pro větší obrázek

Léčba je nejčastěji zaměřena na zmírnění záchvatů a jsou doporučovány i léky ztišující bolesti a nevolnost. Ze zkušeností lidového léčitelství lze při migrénách i neurózách doporučit lehké potírání spánků Svatojánským třezalkovým olejem. Přidáme-li Třezalkový olej do koupele, získáme příjemnou relaxační lázeň, která uvolní napětí, zažehná stres a navíc příjemně zregeneruje pokožku celého těla.

Modřiny a hematomy

Namoženým a bolavým svalům, šlachám či kloubům pomáhá ulevit Tradiční kostivalová mast v kombinaci s Tradičním kostivalovým mazáním.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Ty účinně odstraňují únavu po fyzické námaze a regenerují svaly. Na základě toho dochází k rychlejšímu hojení modřin a pohmožděnin.

Oděrky, záděry

Hojení drobných poškození pleti jako jsou oděrky či záděry umocňuje 100% přírodní mast vyrobená z řepíku. Ta se vyznačuje dezinfekčními a adstringentními (stahujícími) vlastnostmi, a proto se Tradiční řepíková mast dobře uplatňuje k ošetřování nehojících se ran, opruzenin a také při péči o křečové žíly.

Ekzémy

Častým nepříjemným kožním jevem, který způsobuje suchou a svědivou pokožku, je ekzém. Snížit nebo potlačit jeho výskyt není úplně snadné. Velmi šetrně a příznivě na něj působí přírodní bylinkové produkty, které nezatěžují kůži mastným filmem a lehce se do kůže vstřebávají. Zásadní složkou těchto léčivých výrobků proti ekzémům je konopí, rostlina, která se v lidovém léčitelství používala už odedávna.

Klepněte pro větší obrázek

Regenerační konopná mast od Dr. Dudka obsahuje konopný olej a jako jedna z mála na českém trhu i konopný extrakt, který je doplněn hojivými extrakty ze žindavy a lopuchu.

Mast má regenerační, protizánětlivé, antiseptické i antimykotické účinky a zároveň kombinace bylin v tradičním základu ze sádla a včelího vosku vyživuje, obnovuje, chrání a zklidňuje citlivou a suchou pleť. Promazáváním pokožky 2-3x denně lze snadno předejít otravnému svědění a suchým místům na kůži. 

Zase má opruzený zadeček a nic nepomáhá? Zkuste bylinky, jsou šetrné

Opary, koutky

Častým kožním defektem bývá opar nebo zanícený koutek. Jejich výskyt se umocňuje při oslabené imunitě nebo při velkém stresu. V případě, že se objeví, je třeba rychle jednat a využít léčivého účinku Přírodní propolisové tinktury. Ten posílí i kombinace s Tradiční propolisovou mastí, která napomáhá ke kompletnímu zhojení postižených míst.

Suchá pleť

Ochranu pleti při střídání teplot a následnému vysušení pleti poskytuje mast z měsíčku lékařského, která má zklidňující a regenerační účinky. Ty potlačují zánětlivé procesy a podporují prokrvování kůže. Tradiční měsíčková mast je správnou volbou pro ochranu pleti před mrazem pro dospělé a děti.

Drobné spáleniny, například od slunce

Nejednou si přejeme dobít energii pomocí doteků slunce, které má blahodárný vliv na náš pozitivní přístup k životu. Ale zrádně zapomínáme na ochranu kůže, a tak se může stát, že si pleť spálíme. Sluncem spálená místa můžeme ošetřit Svatojánským třezalkovým olejem, který má hojivé a protizánětlivé účinky. Jeho přírodní složení je šetrné k pleti a pokožce zároveň dodá potřebné vitamíny. Pro zmírnění bolesti po slunění, zklidnění pokožky a její rychlou regeneraci je vhodné kombinovat třezalkový olej i s Asijskou Mumiomastí.  

Zralá pleť, vrásky

Výraznými projevy stárnutí jsou vrásky, které ne vždy umíme přijmout. Často je skrýváme pod nánosem kosmetických přípravků a vůbec nám nedochází, že pleť naopak potřebuje vhodnou výživu a často trpí zahlcena chemickými přísadami. Čistě přírodní bylinné produkty pomohou navrátit pleti hydrataci a výživu.

Klepněte pro větší obrázek

Velmi neobyčejnou a účinnou složkou v kosmetickém průmyslu je využití tzv. Mumia. Jedná se o látku z asijských velehor podobnou pryskyřici, která obsahuje kolem 80 položek z minerální i organické sféry v obdivuhodné rovnováze. Pravidelné používání Asijské mumiomasti pleť zjemňuje, zvláčňuje, vyživuje a dlouhodobě regeneruje.

DR. DUDEK

Česká rodinná firma Dr. Dudek vyrábí bylinnou kosmetiku na čistě přírodní bázi. Využívá při tom tradiční receptury a rukodělné technologie spolu s moderními vědeckými poznatky. Produkty jsou vyráběny z převážně tuzemských přírodních látek a bez použití chemických přísad.

VIDEO: Který olej je vhodný na masáže miminek

Bez bylinek snad nejde vařit, říká food blogerka Dagmar Heřtová
Čarovná moc svatojánských bylin. Třezalka pomáhá při popáleninách i opruzeninách
Dětem při nachlazení pomůže klid, tekutiny a bylinky
Témata: Zdraví, nachlazení, Lidové léčitelství, Oslabená imunita, Mastný film, Velký stres, Účinky, Životospráva, Pokožka, Hojivý účinek, Léčitelství, Roztok, Výrazný projev, Rychlé hojení, Celé tělo, Mast, Zmírnění bolesti, Každodenní užití, Přírodní báze, Blahodárný vliv, Suchá pokožka, Kosmetický průmysl, Suchý, Léčivý účinek, Třezalkový olej, Zdraví na Heureka.cz