Jak vznikají originální hračky, které vám učarují

Reklama 15.  11.  2016
Byla jednou jedna dvojice designérů, která v Paříži navrhovala hračky pro známé hračkářské společnosti, Anna a Ferdinand. Ve svých návrzích kladli velký důraz na originalitu a stále více toužili navrhovat hračky s vlastním příběhem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hračky, se kterými by si děti nejen hrály, ale přirozenou formou se s nimi také učily novým dovednostem. A tak vzniklo EBULOBO. Název byl inspirován vulkánem Ebulobo v Indonésii. Vulkán totiž symbolizuje explozi nových nevšedních nápadů, malých bublinek, které se mohou proměnit v něco žhavého a ojedinělého. 

Jednotlivé charaktery hraček vyšly přímo z nápadů Anny a Ferdinanda. Od vizuálního návrhu tužkou, po návrh materiálů a funkčnosti až po finální podobu hračky.

Každé své kolekci vymyslela Anna a Ferdinand také vlastní láskyplný příběh.

Kolekce Woodours vypráví něžný příběh malého medvídka a jeho tatínka. Tatínek je velmi silný, ale má také něžnou duši. Učí syna rybařit, chodí spolu po lese, sbírají květiny, objevují taje lesa a večer usínají společně v náruči. Malý medvídek se rád drží táty za ruku, ale když je unavený, dokáže se schovat i do kapsy na tátově bříšku.

Klepněte pro větší obrázek 

Kolekce Louloup vypráví o hladovém vlkovi a jeho kamarádech. Vlk je velmi mlsný a nenasytný a tak sní vše, na co přijde, karkulku, slepici i prasátko, spolkne dokonce i pánvičku nebo telefon. Nakonec z toho onemocní a zmodrá mu jazyk. Naštěstí má kamarády, kteří mu pomohou se tento ošklivý zvyk odnaučit.

Klepněte pro větší obrázek

Hračky v kolekci jsou vyvinuty tak, aby se vzájemně doplňovaly. Příběh jednotlivých hraček usnadňuje komunikaci rodičů s dětmi a přirozenou formou umožňuje rozvoj jejich komunikačních dovedností. Nejmenším dětem budou rodiče příběh vyprávět a děti jej budou společně s rodiči objevovat. Později se děti do vyprávění příběhu sami aktivně zapojí. Inspirací k vyprávění jsou ilustrované video příběhy hladového vlka a medvídků.

EBULOBO je ve všech směrech inovativní a originální, využívá různé kombinace materiálů a barev, a obsahuje mnoho interaktivních prvků, které v dětech vzbuzují zvídavost a podporují tak jejich motorické a komunikační dovednosti.

Hračky a jejich dojemné příběhy podporují kreativitu, humor a interakci mezi rodiči a jejich malými dětmi. Ebulobo můžete zakoupit ve specializovaných prodejnách s originálními hračkami nebo na stránce www.boom-vision.cz, kde můžete také shlédnout animované příběhy ke hračkám.

Klepněte pro větší obrázek