Maminka.czŠkolák

Jak zabavit nemocné děti, když jim „otrne“?

Reklama 5.  3.  2012
Když naše ratolesti stonají, trápíme se. Když se jim uleví, máme radost, ale začíná trápení nové. Jak udržet neposedy v klidu, aby se nemoc skutečně zaléčila? Máme pro vás pár tipů, co si počít s dětmi, když jim otrne.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud i vy nepatříte k příznivcům sledování televize od rána do večera, věříme, že v našem článku najdete inspiraci. Budeme rádi pokud své vlastní tipy a zkušenosti, co si počít s dětmi, když jim otrne, nebo když venku zrovna prší, napíšete do diskuze pod tímto článkem.

Společenské hry

Společenské hry jsou výbornou možností, jak si užijete jeden druhého a strávíte čas společně. Při jejich hře děti nemusí vylézat ani z postele. Vybírat můžete z didaktických her, při kterých se děti budou učit, nebo z čistě zábavných her. Mezi naše favority patří paměťová hra .. ty krávo – pro děti od 6 let, nebo strategická hra Abalone, která baví nejen děti od 6 let, ale taky puberťáky.

Kreativní hračky

Vzhledem k tomu, že jsou děti po nemoci „skutečně nevyřáděné“, u klasických společenských her nemusí vydržet dlouho. Dobrým způsobem jak je zabavit, když společenské hry selžou, je přeměnit nevyužitou energii při kreativní práci. Nechte děti něco malovat, tvořit, vyrábět. Pro zábavné tvoření existují na trhu kreativní hračky. Znáte je? Patří sem samolepky, omalovánky, modelovací hmoty a další. Velkým hitem posledních let se stávají znovu vystřihovánky, oblíbené (nejen u holčiček) jsou pak také zažehlovací korálky.

Kreativní sady

Pokud chcete svým čiperům udělat opravdu velikou radost, vyberte jim některou z kreativních sad. Snad nejznámější je dětský hrnčířský kruh, výroba svíček a oblíbené malířské sety.

Kde najdete další isnpiraci?

Všechny výše uvedené hry a sady můžete zakoupit v internetovém obchodě Agatinsvet.cz. Samozřejmě, že je při troše hledání najdete také jinde. Pokud ale navštívíte Agátu, budete překvapení šíří a záběrem sortimentu. Agatinsvet.cz se totiž specializuje na chytré hračky pro děti, se kterými si budou vaše děti nejen hrát, ale také se něco naučí. V nabídce samozřejmě nechybí ani školní potřeby pro děti.

A co děláte s dětmi vy, když venku zrovna prší, nebo dostonávají?

Témata: Děti, Předškolák, Školák