Maminka.czŠkolák

Jak zařídit dětský pokoj... když jsem od září ve školce nebo škole

redakce 1.  9.  2016
Ložnici nebo obývák můžete zařídit na první dobrou, ale u dětského pokoje je nejideálnější, když se prostor zásadně nemění tak, jak vaše děti rostou, ale přizpůsobuje se jim. Postýlku vyměníte za postel, malý stoleček za pracovní stůl, postupně změníte barevnost a dekorace. S tím počítejte a pečlivě si vše naplánujte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Začněte postýlkou. Vyměňte ji za postel klasických rozměrů nebo se poohlídněte po rostoucí  posteli. Některé děti si na standardní rozměry hůř zvykají, tak ocení právě přechodnou velikost. Nesmírně důležitý je výběr vhodné matrace, a pokud nemá postel zábranu proti spadnutí, raději jí dokupte.

 
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dítě, které se chystá do školky, si už víc samostatně hraje a potřebuje na to prostor. Pořád je nejlepší hra na zemi, ale je čas, pořídit mu do pokojíčku malý stoleček se židličkou, aby mělo místo hlavně na tvoření.   

Klepněte pro větší obrázek

Pokud budete v pokojíčku myslet i na výstavku tvorby nebo tabuli na kreslení, uděláte dětem radost a o originální dekoraci máte vždy postaráno. Nebo jim rovnou vymalujte tabulovou barvou zeď nebo dveře a máte velkou šanci, že zbytek místnosti zůstane pastelkou nedotčen.

„Je třeba dát si pozor na kvalitu a nezávadnost materiálů i celkovou bezpečnost nábytku. Zároveň bych doporučila vyvarovat se stylu podřízenému aktuálně oblíbené filmové postavy, auta a podobně. Mohlo by se stát, že dítě bude do půl roku vyžadovat úplně jiný pokojíček…“ Hana Vaňková Votavová, Koleta

 

Úložné prostory na hračky umísťujte ve výšce dítěte. I když pořídíte úložný nábytek větších rozměrů, je lepší mít hračky pěkně po ruce. Dítě na ně líp dosáhne a zvládne si je po sobě uklidit. Pokud vám to prostor dovolí, můžete stejné pravidlo uplatnit i u oblečení.

Klepněte pro větší obrázek

Skvělou možností na ukládání hraček jsou i různé krabice, boxy, pytle, bedny, či úložné lavice. Na trhu existuje spousta variant, barevných kombinací a materiálů, se kterými  snadno doladíte atmosféru pokojíčku.

GALERIE: Jak zařídit dětský pokojíček?  

Malé děti milují různé skrýše, kde najdou místo pro svoji fantazii. Dopřejte jim to, v podobě různých stanů nebo domečků. Nebo použijte kus látky a prostor se může měnit téměř na cokoliv, od hradu až po raketu.

Klepněte pro větší obrázek

 

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Praktické rady, Mateřská škola, Základní škola, Dětské pokoje, Psací stůl, Lavice, Sedací vak, Jak, Dětský, Dinosaurus, Dobrý přístup, Kvalitní zpracování, Dětský pokoj, Nový kamarád, Pravák, Pokoj, Školní potřeba, Dětský pokojíček, Pracovní místo, Kvalitní materiál, Kus látky, Stejné pravidlo