Maminka.czHubnutí

7 jednoduchých způsobů, jak zhubnout do plavek i bez hladovění a posilovny

Simona Procházková LH inf 27.  6.  2022
Léto je jako stvořené pro odlehčení jídelníčku a shazování přebytečných kil. Posilování vás nebaví a přísné diety nejsou nic pro vás? Nelámejte nad svou postavou hůl. Naštěstí je tu ještě několik šikovných triků, které stojí za vyzkoušení. Spolehlivě nastartují hubnutí. Jděte na to chytře.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vypusťte vodu

Určitě jste už slyšela o problému zvaném „zavodňování“. Tělo dospělého člověka je tvořeno 50 % vody, přesto má někdy tendenci hromadit si zásoby navíc. Ty pak způsobují oteklost a celkový pocit nafouknutí.

VIDEO: Podcast Maminka: Jak najít motivaci ke cvičení a zdravému životnímu stylu?

Nejčastější příčinou je stará známá sůl. V brambůrkách, tyčinkách, pizze a dalších pochutinách ji odhalíte snadno. Skrytá může zůstat v minerálních vodách. Pomocníkem při odbourávání přebytečné vody jsou bílkoviny. A paradoxně dostatečný pitný režim.

Nadopujte se vitaminy

Víte, že vitamin C podporuje odbourávání tuků? Oblíbenou vodu ochucenou citronem tedy pijte klidně ve velkém. Některé studie mluví o účinné kombinaci kofeinu a vitaminu – zvyšuje odolnost a výdrž.

Vitamin B obalí vaše nervy a stres, který je jedním z rizikových faktorů pro přibírání, nebude mít šanci. Navíc vám zajistí dobrou náladu a s tou se vždycky hubne líp. Dopřejte si na talíři luštěniny, vnitřnosti, drůbeží maso, listovou zeleninu, ořechy, celozrnné obilniny a mléčné výrobky.

Hit jménem přerušovaný půst: Nezaručuje hubnutí, hodí se jen pro někoho

Inspirujte se Šípkovou Růženkou

Nikdo po vás nechce zrovna spánkový maraton, přesto byste si počet hodin na lůžku měla pečlivě hlídat. Během nočního odpočinku totiž probíhá důležitá část cesty za ideální postavou. Tělo regeneruje a spaluje to, co jste přes den nevyběhala. Jen dokonale odpočinutý organismus totiž dokáže plnohodnotně zpracovat tuky a cukry, a nedělat si tak zásoby na horší časy.

Doplníte energii a zamezíte potřebě hledat ji v jídle – není nic horšího než vlčí hlad po probdělé noci. Kromě času je důležitá kvalita spánku. Dbejte na dobře větranou místnost s minimem světla, které by vás rušilo.

Pijte, ale s mírou

Sklenička červeného vína vašim játrům neuškodí. Pokud právě nedodržujete detoxikační režim, v klidu si večer dvě deci kvalitního vína nebo střiku dopřejte.

Jak hubnout po porodu? Pozor na sladkosti a dojídání, varuje Petr Havlíček

Na nákup po svých

Celý den zavřená doma nebo v kanceláři? Až vás hlad vyžene do ulic doplnit prázdné útroby ledničky, vyrazte pěkně po svých. Počítá se jakýkoli pohyb, takže třeba i jen deset minut svižné chůze… A když nezamíříte hned do prvního supermarketu, tím lépe.

Bez proteinů to nepůjde

Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem pro vaše svaly, které popoženou váš metabolismus. Kvalitní proteiny získáte pravidelnou konzumací ryb, tofu, mléčných výrobků a luštěnin.

Stop hladovkám

Nehladovte! Ideální rozpětí mezi jídly se rovná 2 až 3 hodinám. Za den tak stihnete 5 až 6 chodů. Samozřejmě nemluvíme o kachně se šesti, ale o malých zdravých porcích. Možná vás překvapí , jak se po rovnoměrně rozložené stravě budete cítit lehce a bez zažívacích problémů.

 

Témata: Jen pro maminku, Zdraví žen, Hubnutí, Pohyb, Hubnutí po porodu, Tělo, dieta, Plavky, Jak zhubnout, maraton, Jed, Mléčný výrobek, Bílkovina, Nejčastější příčina, Stavební kámen, Důležitá kvalita, Přebytečná kila, Špatný čas, Odlehčení, Rizikový faktor, Vlčí hlad, Tyčinka, Jak, Voda, Svižná chůze, Dámské plavky na Heureka.cz