Jak zvládnout cestování s kočárkem ve městě a nezbláznit se

Veruška 23. 2. 2012 12:19
Jo jo, lidi sou zlí....pamatuju si, když jsem se synem šla na kontrolu kvůli nožičkám, čekárna docela plná...syn teda moc nespolupracoval, aby byl v klidu ve stoje, a v čekárně byly nóbl paničky, a nóbl pánové (jeden i s noťáskem, inženýr)..a nakonec mi židličku uvolnil mladý kluk, abych tam syna mohla posadit, a byl od něho klid...jinak se nikdo nezvedl, a jenom se ušklíbali, nad synem...jo jo, už vidím , jak jejich děti byly vždy způsobné a nažehlené a naškrobené ...chudáci :-$ ale ať: ono se říká: na každou svini se voda vaří....však on jim to jednou někdo vrátí, tu jejich sobeckost a lhostejnost. (ale sou i hodní lidi, to zas jo )
5. 3. 2012 19:15
Neohleduplnost některých lidí je hrozná Jsem v 9 měsíci těhotenství, a bohužel se porouchala auto takže mi nezbylo nic jiného než vyrazit na autobus a dopravovat se z té naší vesnice do města pomocí MHD. A opravdu katastrofa, kolikrát jsem měla až strach, že se mé malé něco stane. Lidé vidí že je žena těhotná, ale v přeplněném autobusu se nikdo sám od sebe nepostaví, jí uvolnil místo. Ba naopak zažila jsem že lidé co stáli na zastávce kde já a věděli že nastoupím, zasedali místa ještě dříve než jsem se dostala do autobusu. Vždycky mě tohle dokáže vytočit, jak jsou lidi sobečtí a neochotní. :-X Takže když teď zažívám tohle tak jsem pak zvědavá jak to bude až budu jezdit s kočárem v MHD :'(
??? 22. 9. 2012 18:24
Jarmila, dnes už babička : - Jak nastupovat a vystupovat s hlubokým kočárkem, to je bod, který postrádám jak v dnešním článku, tak zatím i ve všech, které se mi dostaly do ruky. Do vysokých tramvají a autobusů vidíme často nastupovat rodiče tak, že nahoru kočárek dávají boudou napřed, dítě málem vypadne z kočárku, a jim to nic neříká, vystupují stejným způsobem !!! Neměli byste toto zařadit mezi poučení a vysvětlit, že opačně je to bezpečnější, i kdyby se něco stalo, tak dítě by se skutálelp do boudičky kočárku (např.kdyby jeden z nosičů zakopl a pustil kočárek), a také je to pohodlnější. Jarmila
Verča 1. 10. 2012 20:23
Nerada jezdím MHD.Pokud možno tak se snažím dostat všude pěšky když to není přez půl města. Ta bezohlednost vůči nám maminkám mě opravdu dostává. Žatím se mi snad nestalo že by se nějaká má cesta MHD obešla bez těch bezohledných.. Nebudu tu vše vypisovat to by bylo na dlouho.Vypíši jen pár příkladů.Byla jsem ve 37tt byla jsem na rizikovém těhotenství a zrovna mě chytli bolesti po 5 min. (myslela jsem si do cca půli cesty do porodnice že to budou poslíčci proto jsem se rozhodla jet MHD) Když bolesti neustupovali a já se začínala už kroutit jak nudle v bance věděla jsem že je zle.. Lidi na mě koukali jak na blázna a nikdo se neměl k tomu aby mě třeba pustil se posadil.Autobus byl úplně přecpaný a všichni se na mě tlačili.Já se už naštvala a na jednu paní jsem spustila : Jestli máte porodní kurz tak se na mě tlačte dál..
A teď něco při cestě s kočárkem. Lidi nejenom že nepomůžou také ani neuhnou když nastupuji.Nechají mě s kočárkem stát mezi dveřma a žádné s dovolením na ně nefunguje.Totéž při výstupu.Musím je pomalu prosit na kolenou aby mě uhnuli a já mohla vystoupit.Ale nechci všem křivdit :)) najdou se lidé kteří bez řečí pomůžou a ještě se nabídnou sami.
4