Maminka.czTěhotenství

Generálka, chaotička, kámoška nebo vyděračka. Jaký typ mámy jste vy?

Každá občas přemýšlíme nad tím, jaká jsme vlastně matka. A i když se snažíme být tou nejlepší, často děláme chyby. Kolik žen, tolik vzorců mateřství. I přesto lze mezi matkami vysledovat určité typy. Poznáváte se?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Abychom byly úspěšné, musíme být dokonalé. Co to znamená? Skvěle vypadat, podávat vynikající pracovní výkony, být dobrými mámami a partnerkami. A která nestíhá, už se veze... Touha po dokonalosti ale může být nebezpečná, pokud nám přeroste přes hlavu.

Není nic špatného na tom, pokud se vzděláváme, děláme kariéru, dbáme o sebe a budoucnost našich dětí nám není šumák. Jakmile se ale dostaneme do honu za perfektní domácností a vlastním vzhledem a z dětí a celé rodiny si uděláme výkladní skříň svého úspěchu, máme problém.

Dosáhnout všech vysoko vytyčených cílů je v takovém zápřahu prostě nemožné, a tak logicky přicházejí zklamání a výčitky. Od nich pak není daleko k pocitům méněcennosti a k depresím... Být matkou je náročné zaměstnání na celý život a každá z nás se ho chopí trochu jinak. Přesto je možné mezi matkami vysledovat určité typy. Poznáte se? 

Paní Dokonalá 

Ráno se vzbudí s růžolící pletí bez vrásek, s úsměvem naservíruje manželovi ranní kávu a se slzou v oku ho vyprovodí na cestu do zaměstnání. Na starší děti nikdy nezvýší hlas, protože má přirozenou autoritu. To ale neznamená, že by své potomky nemilovala, naopak. Její děti jsou si jisté nehynoucí mateřskou láskou, a proto skoro nikdy nezlobí.

Během dne stihne Dokonalá matka nakoupit potraviny v biokvalitě, vykouzlit z nich teplý oběd i večeři, jako bonus připraví zdravý moučník. Pověsí prádlo, vyžehlí, rozveze ratolesti do kroužků a potom s nimi dlouze hovoří o tom, jaký měly den.

GALERIE: Rodičovství je fuška. Podívejte se na vtipné fotky unavených rodičů

S úsměvem přivítá manžela, uloží děti, hodinku věnuje práci z domova a poté už je v rajcovním prádélku připravena svádět svého muže... Poznala jste se? Že ne? Není divu, tento exemplář se totiž v našich zemích už nějakou dobu neobjevil… 

Podívejte se na video, jak skloubit roli maminky se svojí kariérou a nechte se inspirovat zajímavým příběhem jedné z žen.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Rodina, Novorozenec, Mateřství, Školák, Batole, Kojenec, Chování a vztahy, Pořádek, Šumák, Kámoš, Náš, Jaký, Výkladní skříň, Známá psycholožka, Stanková, Kamarádský vztah, Kámoška, Vychovávat dítě, Role babičky, Fenka, Generálka