Maminka.czDětské boty

Jaké boty jsou vhodné pro první krůčky?

Reklama 6.  9.  2021
Začíná vaše dítě chodit? Obstarejte mu kvalitní a pohodlné botičky, které ho budou doprovázet při prvních nesmělých krocích. Co je potřeba brát v potaz při jejich koupi?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První kroky patří k nejvýznamnějším událostem v životě dítěte. S nimi souvisí i výběr prvních bot, který je nesmírně důležitý a neměli bychom ho podcenit. Jestli hledáte kvalitní dětskou obuv, klikněte na Humanic.net nebo CCC, kde najdete široký výběr dětských botiček pro chlapce a dívky. Využijte při online objednávce Humanic slevový kód nebo CCC slevový kód a ušetřete.

 Čas na adaptaci

Většina dětí začíná chodit ve věku 7 až 18 měsíců. S koupí bot byste ovšem měli chviličku počkat a nekupovat je ve chvíli, kdy se dítě poprvé postaví na nohy. Pro děti je ze začátku velice náročné zkoordinovat svoje pohyby a udržet rovnováhu. Neměli bychom jim to dělat ještě náročnější a nutit je chodit v botách. Když vidíme, že se dítě už bez problémů udrží na nohách většinu dne, až pak bychom mu měli koupit botičky, které chrání jeho nohu před drsnými povrchy a zároveň mu při chůzi poskytnou dostatečnou oporu.

Správná velikost

Vybrat správnou velikost může být někdy těžký oříšek, jelikož děti v tomto věku rostou velmi rychle. Boty by neměly být příliš veliké, ale zároveň by je neměly při delším nošení tlačit. Měli bychom brát do úvahy i to, že noha během dne trošku oteče, proto je ideální zkoušet nové boty odpoledne. A jakou velikost tedy zvolit? Bota by měla být přibližně o 12–16 mm delší než nejdelší prst. Vzhledem k tomu, jak rychle děti rostou, doporučují odborníci přeměřit dětem chodidlo každých 6–8 týdnů a v případě potřeby jim koupit větší číslo.

Klepněte pro větší obrázek

Vhodný materiál

Při koupi dětských botiček bychom měli upřednostnit přírodní materiály, které lépe odvádí pot a nehrozí u nich riziko vzniku infekce. Zvláště vhodná je jemná kůže, která se při nošení dokonale přizpůsobí chodidlu.

Tkaničky, nebo suchý zip?

Každý typ zapínání má své výhody a nevýhody. Zapínání na suchý zip je mnohem rychlejší a pohodlnější, ovšem je třeba dohlédnout na to, aby si děti boty samy nesundaly. Vázání tkaniček je zdlouhavější a při ustavičném obouvání a vyzouvání může být otravné, ale je menší riziko, že si dítě boty samo sundá. Ujistěte se, že jsou tkaničky dostatečně dlouhé a dokážete je zavázat na dvakrát, aby se nerozvázaly a nedošlo k úrazu.

Na co ještě si dát pozor?

Botičky by měly být co nejlehčí, aby chůze v nich nebyla pro děti náročná. Abychom zabránili zbytečným pádům, měli bychom zvážit koupi bot s protiskluzovou podrážkou. Stejně tak se nedoporučuje kupovat obuv z druhé ruky. Používané boty se přizpůsobily chodidlu dítěte, které je nosilo jako první, a nošení těchto bot by mohlo způsobit při vývoji chodila problémy.

Témata: Reklama, Prezentace klienta, Dětské boty, Dětská obuv na Heureka.cz