Maminka.czPleny

Jaké plenky jsou pro vaše dítě nejlepší? Soutěžte o super ceny!

Reklama 27.  2.  2017
S příchodem miminka na svět pro vás začíná kromě radosti také spousta nových starostí. Každý den objevujete jeho potřeby a přání. Mezi ty nejdůležitější kromě mateřské lásky a tepla domova je pocit bezpečí. Ten mu můžete dopřát i díky správnému výběru plenek. Jak tedy zvolit vybrat ty nej?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jemná pokožka novorozence

Každá maminka jistě ví, že o pokožku svého miminka by měla pečovat těmi nejjemnějšími prostředky a nezatěžovat ji velkým množstvím chemických látek. Ale proč? Naši nejmenší nemají stejnou kůži jako my. Kůže novorozenců a kojenců není tak odolná vůči vnějším vlivům a nepříznivým podmínkám jako kůže starších dětí a dospělých. Proto je nutné ji více chránit a pečlivě vybírat všechny prostředky, které přicházejí s kůží miminka do styku. A to jsou první 2 roky života nejčastěji právě plenky.

Látkové nebo papírové

V dnešní době jsou látkové pleny opět na scéně. Dříve je používaly naše maminky, nic jiného totiž v té době nebylo. Ano, jsou sice ekologické a v součtu ušetří nějakou tu korunu, ale ruku na srdce. Kdo z nás bude raději trávit čas praním a žehlením plen, než se svým miminkem, které v prvních letech roste jako z vody.  Chcete opravdu promeškat tento jedinečný čas, který se už nikdy nebude opakovat? U látkových plen také musíte samozřejmě počítat s horší fixací a přizpůsobením dětskému zadečku, nižší savostí a tudíž většímu riziku výskytu opruzenin. A ty umí miminka pěkně potrápit!

Jednorázové papírové pleny jsou pro většinu maminek jasnou volbou. Mají vysokou absorpční schopnost a to i po několika hodinách, jejich dokonalá fixace zabrání každé „nehodě“ a hlavně, jejich jednoduchou manipulaci dnes zvládne i ten největší tatínek nemotora. A rozhodně není důvod k žádným obavám. V dnešní době jsou již jednorázové pleny neparfémované s téměř nulovou možností výskytu alergie. Vyrábí se v mnoha velikostech a druzích, závisejících na hmotnosti vašeho miminka. Takže bez obav seženete mini plínky pro nedonošená miminka, stejně tak maxi pleny a plenkové kalhotky určené pro neposedná batolata. Značka Pampers také třeba nabízí plenky s extra savostí, určené speciálně na noc. Všechny tipy a druhy plen najdete snadno na www.pampers.cz

Svoboda pohybu a pocit bezpečí. To je to, co vaše miminko v prvních měsících svého života nejvíce ocení.

Soutěžní otázka:

Kolik velikostí plen nabízí značka Pampers?

c) 8

Balení plen Pampers a roční předplatné časopisu Maminka vyhrál Martin Schwarz z Prahy, gratulujeme!

Soutěž probíhala ve dnech od 27. 2. 2017 do 5. 3. 2017, pravidla naleznete zde.

Témata: Pleny, Pleny na Heureka.cz