Maminka.czJen pro maminku

Jaké správné oblečení zvolit pro běh

Reklama 12.  6.  2013
Běhání je nejstarší a nejkomplexnější způsob pohybu. Chcete začít se sportem, který za nás vymyslela sama příroda, ale nejste si jisti, s jakým vybavením si každý váš kilometr užijete nejlépe? Poradíme vám…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Adidas se už od samého počátku soustředí na to, aby vytvořil vybavení pro nejrůznější druhy pohybu, které má ve vší složitosti použitých materiálů na paměti dvě jednoduché myšlenky: musí skvěle fungovat a zároveň skvěle vypadat. Veškeré vybavení, které prostřednictvím autorizovaného eshopu adidas - adishop.cz v sekci „běhání“ nabízí, tak vyhoví jak vašemu oku, tak především vašemu tělu.

Základním pravidlem pro výběr běžeckého oblečení je princip tzv. „cibule“. Snažíme se oblékat si více vrstev oblečení, které můžeme kombinovat podle počasí, a také je při běhání případně odkládat. S touto logikou si potom vybíráme daný kus oblečení, který může nést jinou tolik potřebnou funkci.

Základem správně oblečeného běžce je kvalitní první vrstva. Adidas pro výrobky určené pro první vrstvu vyvinul systém ClimaCool® a ClimaLite®. Jedná se o materiálový systém, jehož hlavním úkolem je ventilace mezi pokožkou a oblečením. Ať už je to ClimaLite® dámská podprsenka Adipower Bra či pánské šortky Performance STR.NVS SHORT, anebo ClimaCool® běžecké triko Barricade Crew Tee či legíny Performance RSP 3/4 TI W, vždy máte jistotu, že vaše pokožka bude udržována v optimální pohodě.

Pro druhou a další vrstvu volíme skladbu oblečení odpovídající povětrnostním podmínkám. Pro běh platí, že se vždy oblékáme tak, aby nám před běháním byla trochu zima; tedy o jednu vrstvu méně než při běžném pohybu. Pro druhou vrstvu pak můžeme volit vybavení vyrobené z výše zmíněných materiálů, v případě horších povětrnostních podmínek také v kombinaci s výrobky se systémem ClimaProof® a ClimaWarm®. V prvním případě jde o materiál odolný proti dešti a větru, ze kterého je vyrobena například dámská běžecká vesta Performance TR VST W, ve druhém o materiál určený pro chladnější dny, jak je vidět u pánského běžeckého trika Performance RSP DS FLEECE.

Autorizovaný ehop adidas - adishop.cz nabízí široký výběr z těchto, ale i dalších materiálů a materiálových systémů. I když se vaše tréninkové časy mohou od časů těch nejlepších závodníků lišit, jedno je jisté: u adidas vědí, že tělo člověka, který běhá „jen“ pro radost, vyžaduje stejný komfort jako tělo olympijského vítěze…
Vás tento článek? Na blogu adishop jich najdete mnohem více. http://www.adishop.cz/blog/clanky/

Témata: Jen pro maminku