Maminka.czHračky pro děti

Jaké vánoční dárky pod stromečkem potěší předškoláky? [Vánoce 2014]

Iva Endrychová 26.  11.  2015
Není pod stromečkem nic krásnějšího než dětské rozzářené oči. Předškolákům je určitě rozzáří chytrá elektronika, knížky, plyšák, ale třeba i originální aktovka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

U batolat musíme dávat pozor, aby hračky neobsahovaly dílky, které by mohla spolknout. To u předškoláků ve věku 3 až 6 let nehrozí, proto už toto hledisko můžeme ze svého uvažování o vhodných dárcích pro ně opustit. 

V tomto věku už můžeme děti však postupně vzdělávat. Využít k tomu můžeme i elektroniku, kterou děti určitě s nadšením ocení. 

Elektronika jako pomocník při objevování světa

Na trhu je k dostání spousta technických vymožeností. Děti však neocení hi-tech modely s tělem z lesklého hliníku, ale spíše je zaujmete pestrými plasty. 

Kouzelné čtení

Statické hračky děti přestávají bavit. Vyžadují interaktivitu a přesně to splňuje elektronická tužka Albi. Dítě s ní kliká do speciálně upravených knížek a tužka na něj mluví a vybízí ho dělat různé úkoly. Kromě "poučných" knížek jsou k dostání i pohádky, kde tužkou dítě samo ovlivňuje děj. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Elektronická tužka Albi, 999 korun, jednotlivé knížky od 399 korun

Elektronické pero Appen

Z podobného ranku je i elektronické pero Appen, díky kterému mohou děti malovat, hrát si a učit se přímo v tabletu nebo na chytrém telefonu. Děti se mohou zábavnou formou učit tvary, barvy i číslice a písmena, nebo řešit jednoduché kvízy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
epline.cz, 499 korun

První tablet

Tatínek má tablet, maminka si do práce nosí malý notebook. Není divu, že vaše dítě chce pod stromečkem tablet také. Dnes už si můžete vybrat z pestré nabídky jednoduchých tabletů pro děti. Značka GoGEN má pro děti připravené takzvané Maxpady (pojmenované podle oblíbeného večerníčku Maxipes Fík). Tablety jsou vyrobené speciálně pro děti a mají i nástroje pro rodičovskou správu. Tablet je k dostání v několika verzích, které se liší vybavením. 

Klepněte pro větší obrázek
GoGen Maxpad7, od 1 929 korun (hledejceny.cz)

Pro malé slečny

 

Nenechte si brát svoje šminky. Raději své malé princezně pořiďte její vlastní. Nemusíte je kupovat samostatně. Jsou součástí některých panenek. Popřípadě ocení, pokud dostanou vlastní pomůcky, aby mohly své milované mamince pomáhat.

Česací hlava Moxie Girlz Magic Hair

Na této hračce si mohou malé kadeřnice zkoušet nejrůznější účesy a zdobení vlasů. Některé zdobící techniky mohou holčičky využít i pro své vlasy. Panenka je dostání s blond i s tmavými vlasy.

Klepněte pro větší obrázek
Zapf Creation, 1 149 korun

Toaletní stolek Smoby Minnie se židličkou

Stolek, obsahuje spoustu kosmetického příslušenství. Nechte se svou malou kosmetičkou pozvat do salónu. 

Klepněte pro větší obrázek
Smoby, toaletní stolek, od 1200 korun

Kuchyňský ostrov - Trendy

Dopřejte svojí malé slečně vlastní kuchyňku. Tato je vyrobena z kvalitního dřeva a obsahuje bohaté příslušenství. 

Klepněte pro větší obrázek
Woodyland.eu, 2339 korun

Pro pány kluky

Tati, já ti chci pomáhat. Zaměstnejte svého malého kutila a třeba spolu vymyslíte pro maminku nějaké drobné vylepšení do bytu. 

Stavebnice Teifoc

S touto stavebnicí si bude každý kluk připadat jako skutečný architekt. Stavebnice obsahuje pálené cihly a rozpustnou maltu. Když vás omrzí postavený domek, stačí jej ponořit do vody a za dvě hodiny už mohou stavět něco jiného. 

Klepněte pro větší obrázek
Teifoc.cz, cena podle modelu několik stovek korun

Dílenský stůl Tobi

Každý kluk chce vlastní ponk. U tohoto najdete i spoustu příslušenství. Svěrák je vybaven i ochranou proti skřípnutí. 

Klepněte pro větší obrázek
Tobi, kolem 2 000 korun

Autodráha ze světa fantazie

Autodráha potěší každého kluka. Ale pozor, hrozí nebezpečí, že jim ji zabaví tatínek. Modely Hot Wheels jsou kovové a svádí k dobrodružným hrám a dech beroucímu závodění na strmých dráhách. 

Klepněte pro větší obrázek
Hot Wheels Útok mutantů ve městě, 1 199 korun

Svět igráčků

Igráčkové jsou malí hrdinové řemeslníci nová sada MultiGo má unikátní bajonetový systém, takže v mžiku proměníte popelářský vůz třeba na cisternu. K základní sadě (automobil a dvě korbičky) lze postupně dokupovat další příslušenství.

Klepněte pro větší obrázek

 

MultiGo, cena prvků se pohybuje od 49 do 799 korun

 

Společenské hry

Deskové stolní i karetní hry podporují spolupráci, učí prohrávat a navíc si při nich zábavu užije celá rodina. 

Povídačky

Povídačky podporují komunikaci celé rodiny. Podporuje přátelské rodinné povídání, veselé zpívání, pozorování detailů, všímání si maličkostí a rozvoj fantazie u vyprávění vlastních příběhů s předem stanovenými 3 slovy.

Klepněte pro větší obrázek
Aligames.cz, 249 korun

Kuřecí olympiáda

Hra spočívá v oškubání soutěžících kuřat. Hra cvičí paměť a podporuje soutěživost. 

Klepněte pro větší obrázek
Piatnik.cz, od 384 korun

Hepčí

Zábavná hra pro celou rodinu. Lední medvěd tak mohutně kýchá, že si bourá své iglú. Cílem hry je postavit iglú dříve než se ozve hepčí. 

Klepněte pro větší obrázek
Albi.cz, 454 korun

Kniha potěší každého

Už jako malá jsem pod stromečkem chtěla najít vždycky nějakou knížku, a to mě nepustilo doteď. Knížka rozvíjí dětskou fantazii a můžete si nad ní s dětmi povídat. 

O líné babičce

Většina babiček jsou elegantní, upravené dámy, které mají vždy doma uklizeno, napečeno a kdykoli pohlídají vnoučata. Babička z naší knížky je ale úplně jiná: nevaří, nepere, neuklízí, nehlídá vnoučata, i když je má ráda.Místo toho si plní svá dávná přání, která celý život střádala do starého škapulíře. Projede se v superrychlém autě jednoho milionáře, proletí v baloně, vyleze na nejvyšší horu světa, naučí se lyžovat, surfovat na internetu,zatančí si v dešti s psychiatry, zahraje si po dlouhých letech na honěnou uprostřed přírody, a vždycky se jí přihodí ještě něco docela nečekaného!

Klepněte pro větší obrázek
kniha.cz, 209 korun

Líza a pupík v Africe

Kočička Líza a pes Pupík patří v současnosti mezi nejoblíbenější kreslené hrdiny, děti je znají z časopisu Sluníčko. Tentokrát se Líza a Pupík vydávajína dalekou cestu do Afriky, aby pomohli nalézt opičku, která uprchla ze zoo. Čeká je velké dobrodružství na vodě i na souši, setkají se s exotickými zvířaty i tamními domorodci. Čtenáři zasahují do příběhu řešením mnoha zábavných úkolů. Tyto aktivity pomáhají rozvíjet logické myšlení i dětskou představivost. V knize není nouze o napínavé, ale i humorné situace. Originální knížka s prvky komiksu a malovaného čtení je určena všem předškolákům a malým školákům.

Klepněte pro větší obrázek
kniha.cz, 149 korun

Knížka a stavebnice LEGO Brickmaster

Seznam se s báječným světem LEGO® Friends, sestav si kostičky a minifigurky a zažij s nimi vlastní dobrodružství! Stačí se přidat k Mie a Chloe na jejich vzrušující a napínavé cestě za pokladem v městečku Heartlake. Stavebnice obsahuje 103 dílků a dvě minifigurky, přičemž jedna z nich je k dispozici pouze v této knize! Podle návodu si můžeš postavit modely pro každou ze čtyř kapitol dobrodružství - na konci kapitoly vždy stačí stavby rozebrat a můžeš pokračovat dál.

Klepněte pro větší obrázek
kniha.cz, 374 korun

Hračka podle snů

Tato hračka vaše dítě nadchne. Propátrejte jejich výtvory, které namalovaly podle své fantazie. Na stránce namalujsihracku.cz namalované výtvory a nechte jim vyrobit hračku dle jejich výtvoru.

Klepněte pro větší obrázek
Chrastítko dle kresby, od 500 do 1500 korun dle náročnosti zpracování
Témata: Děti, Hračky pro děti, Vánoce, Igráček, milionář, olympiáda, HotWheels, Báječný svět, Chrastítko, Maxipes Fík, Dlouhý let, Minnie, Kočička, Strom, Jake, Sto korun, Logické myšlení, Angličtina, Velké dobrodružství, Van, Chloé, Tmavý vlas, Wheels, Autodráha, Smoby, Hračky na Heureka.cz