Jaký je rozdíl mezi zlobením a ADHD? Zlobení trvá jen chvíli

Erika Pilátová 15.  3.  2017
Máte doma divocha? V tom případě jste už určitě někdy zaslechli, že vaše dítě je hyperaktivní. Jenže mezi obyčejným zlobením a hyperaktivitou jsou zásadní rozdíly. Zlobení totiž trvá jen chvíli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Diagnóza na celý život

ADHD je diagnóza na celý život a je důležité ji včas podchytit a rozlišit – kdy máte jen zlobivé dítě, které potřebuje usměrnit, a kdy je důležitá odborná pomoc. První příznaky můžete pozorovat už v kojeneckém a batolecím věku.

Miminka s ADHD mají mnohem větší problém nastavit rytmus pro čas spaní a bdění, jsou podrážděná a mnohem častěji křičí nebo pláčou. Batolata zase mohou mít odchylky ve vývoji.

Úžasné! Podívejte se, jak se mění uspořádání orgánů v těle ženy během těhotenství

Začínají lézt dřív, než umí sedět, dřív mluví nebo se později naučí chodit. To však samozřejmě neplatí pro každého, a proto se neuchylujte k diagnózám dr. Googla. Každé dítě je jiné, všechny se nedají napasovat do tabulek.

S pochybnostmi se obraťte na pediatra, který vás nasměruje dál. I když máte pocit, že to doma zvládáte, obzvlášť s nástupem do školky a do školy je důležitá společná práce s pedagogicko-psychologickou poradnou a školkou či školou, kterou vaše dítě navštěvuje.

Video: Když se dítěti ve škole nedaří, řešení neodkládejte

 

Témata: Děti, Video, Časopis Maminka, Předškolák, Školák, ADHD, Zlobení, První příznaky, Mez, Rodinný poradce, Společná práce, Hyperaktivní dítě, Odborná pomoc, Jaký, Zlobivé dítě, Partnerský vztah, Jak, Googla, Přístup rodičů, Zlo, Alena Šeredová, Schválnost, Jednotka, Maminka Iveta, JEN