Maminka.czKrása a styl

Jarní líčení 2016: Letos frčí modrá a růžová

Jana Knaislová 25.  4.  2016
Trendy v líčení pro aktuální jarní sezonu jsou poměrně pestré, barevné paletě dominují hlavně růžová a modrá zejména v decentních pastelových odstínech.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tak jako se jaro nese ve znamení svěžesti, jemnosti a lehkosti, podobné jsou také letošním jarním líčením. Pleť je velmi svěží, sjednocená, rozjasněná a klidně se může i trochu lesknout. Žádné viditelné stopy po únavě. Ty musíte případně šikovně zamaskovat korektorem. Hodit se vám budou hlavně rozjasňující přípravky – ať už je to podkladová báze, make-up, pudr, BB nebo CC krém. Je třeba, aby pleť díky nim získala šťavnatě rozzářený, ale zároveň přirozený vzhled bez efektu umělé barevné masky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Líce lehce poprašte tvářenkou v růžovém odstínu – volte spíše světlejší růžovou až broskvovou, sytá růžová totiž působí lacině a nevkusně. Na rozdíl od ostatních sezon už nyní klidně sáhněte po bronzeru. Že se vám to zdá brzy? Není, letos je totiž bronzer již součástí jarního looku a tak pleť s nádechem léta můžete vyzkoušet už nyní. Bronzer použijte třeba lícní kosti, na dekolt nebo i na oční víčka, dodá svěží barvu a zároveň pomůže také obličej rozjasnit.

Modrá očím sluší

S oblíbenými barvami moře letos nemusíte čekat až na léto, ale klidně si s nimi užijte právě probíhající jarní sezónu. Nosí se nejvíce odstíny zelené, tyrkysové, indigo, světle modré, fialové a také růžové nebo žluté. Se stíny si pohrajte, kombinujte, vrstvěte, stínujte a nezapomeňte ani na barevné třpytky. Líčení by mělo být pestré a hravé. Pokud jste zvyklá nosit oční linky, kromě tradiční černé se nebojte vyzkoušet i jinou barevnou variantu. A řasy? Jsou hodně výrazně nalíčené, ale nemusí být jen černé nebo hnědé. Co třeba protentokrát sáhnout po řasence zbarvené dozelena, modra či fialova? Zkuste to, třeba v některém pro řasenky netradičním odstínu nakonec najdete zalíbení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokud máte ráda klasiku v podobě kouřového líčení, noste ji dál, z módy nevyšla, překvapivě se dokonce nosí mnohem intenzivnější, trendy je na víčkách střídat různé odstíny šedé nebo používat k orámování očí třeba třpytivé tmavě modré linky. U obočí zůstává trend stejný – nosí se upravené, silné, výrazné.

Výrazné rty

Rty letos hýří barvami. Můžete si totiž zvolit téměř jakoukoli barvu, a nesáhnete přitom vedle. Kromě super módní pastelové růžové jsou v jarních kolekcích zahrnuté i barevně mnohem výraznější odstíny, ať už je to fuchsiová, červenooranžová, korálová, broskvová, červená nebo tmavě červená až švestková. A pamatujte na to, že rty mají být výrazné, takže rtěnkou nešetřete.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Možná se líčíte jen velmi málo a letošní barevné trendy jsou pro vás moc výrazné až extravagantní. Zkuste tedy svěží look, jehož základem je pouze lehký, téměř neznatelný rozjasňující make-up, ten zafixujte pudrem, oči nechte nenalíčené nebo na víčka naneste jen trochu neutrálního či světle hnědého stínu a na rty použijte rtěnku ve světlém nude odstínu nebo stačí jen lehký jak jinak než do růžova tónovaný balzám na rty.

Pestré nehty

Velká barevná rozmanitost se odráží také na nehtech. Nosí pastelové i výrazné odstíny modré, zelená, růžové, lososové, podobně jako na očích či rtech, nenápadné nude odstíny i oblíbené kombinace barevné francouzské manikúry. Hlavně ale musí být nehty vždy dobře zastřižené a dokonale upravené bez známek nevkusně olupujícího laku.

Foto: archiv

Témata: JAR, Krása a styl, léto, nevkus, Tónovací krém, Tužka, Svěží vzhled, AVON, Yves Rocher, Řasenka, Oriflame, Barevný odstín, Svěžest, Let, Líčení, Paleta, Rtěnka, Lícní kost, SPF, Ochranný balzám, Oční okolí, Korektor, Opálení, EUC, Mód