Je flirt na sociálních sítích nevěrou? Před čím varuje párový terapeut?

Simona Procházková 30.  11.  2020
Myslíte si, že je to přeci v pohodě? Napadlo vás někdy, že flirtováním na Facebooku můžete svému partnerovi hodně ublížit? Co je potřeba předem si společně ujasnit? „Bacha na to, nehrajte si s ohněm,“ varuje terapeut a kouč Honza Vojtko.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sledujte seriál Máme problém na Mall.tv, ve kterém terapeut a kouč Honza Vojtko řeší nejrůznější vztahová témata, která můžou trápit každého z nás.

Neodoláte občas bezstarostnému flirtování na Facebooku či Instagramu? Pozor, vy možná podobné „povyražení“ považujete za zcela nevinné, partner to může vidět úplně jinak, vaše chování mu může ubližovat.

Jak se k takovému problému postavit radí terapeut a lektor Honza Vojtko. Podívejte se na video.

„Záleží na tom, jak to máte s partnerem ve vztahu nastavené a definované. Vždy je fajn si o těchto věcech popovídat. Protože někomu už podobná forma flirtu a fakt, že s někým navazujete paralelní vztah, může opravdu ubližovat. Musíte si to říct. Vždy je možné, že si to někdo další, tedy váš partner, přečte „blbě“ a pochopí úplně jinak, vytvoří si nějakou domněnku a to pak vede nutně ke konfliktům. S flirtováním na sociálních sítích tedy velmi opatrně, pokud totiž překročí určité hranice intimity, skutečně z toho může nějaký „pseudovztah“ vzniknout a vy můžete být překvapeni, jak rychle,“ zdůrazňuje Honza Vojtko.

Pořad Máme problém uvádí internetová televize Mall.tv.

Hrozí vám nevěra? Odpovězte si pravdivě na tyto otázky
Pomýšlíte na rozvod? 5 věcí, které pomohou zachránit vztah, když máte krizi!
Flirt bylo to poslední, na co Petra (47) po rozvodu myslela. Jak se zase naučila flirtovat?
Štěpánka: Manžel je mi nevěrný, ale radši dělám, že to nevím!
Témata: Láska a vztahy, Instagram, Chování a vztahy, Nevěra, šití, Sociální síť, Flirtování, Tera, Step, Partner, Téra, Terapeut, Flirt, Honza Vojtko, Lektor, Facebook