Je nevěra zabijákem vztahu? Záleží jen na vás, říká párový terapeut!

sim 17.  12.  2020
Znamená nevěra, že musíte vztah ukončit? „V mém světě jde o záležitost, která jde řešit. Pokud mi byl někdo nevěrný, v jakékoli podobě, neznamená to, že se musíme rozejít. Život se prostě žije a podobné věci se stávají,“ je přesvědčen terapeut a kouč Honza Vojtko. Co si ještě myslí? Podívejte se na video.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sledujte seriál Máme problém na Mall.tv, ve kterém terapeut a kouč Honza Vojtko řeší nejrůznější vztahová témata, která můžou trápit každého z nás.

„Nevěra nemusí být nutně zabijákem vztahu. Vždy je symptomem, důsledkem něčeho, co se ve vztahu dělo. A pokud oba chtějí, jsou schopni nevěru zpracovat a dál budovat vzájemný vztah, jde v podstatě o pozitivní signál, že chceme situaci řešit, uvědomujeme si, že jsme k ní nějakým způsobem došli,“ uvádí Honza Vojtko.

Když se pořád hádáme, tak už se nemilujeme? Tohle říká párový terapeut!

Podle jeho slov je důležité, jak jsme schopni integrovat do svého života fakt, že k nevěře zkrátka došlo, a z této skutečnosti se poučit. „Nechci samozřejmě říkat, že to nebolí a nepojí se s tím spousta zklamání, trápení, smutku a vzteku. Pokud ale oba skutečně chtějí a jsou ochotni na vztahu „makat“, dá se i nevěra zvládnout,“ dodává.

Pořad Terapie sdílením uvádí internetová televize Mall.tv.

Hrozí vám nevěra? Odpovězte si pravdivě na tyto otázky
Pomýšlíte na rozvod? 5 věcí, které pomohou zachránit vztah, když máte krizi!
Využijte karanténu pro zlepšení rodinných vztahů! Takhle to doma zvládnete!
Témata: Video, Láska a vztahy, Nevěra, Tera, Záležitost, Kouč, Zabiják, Honza Vojtko, Vztah, JEN, Téra, Terapeut, Internetová televize, Podobná věc