Maminka.czPodcasty

Je to nepopsatelný pocit, když vidím, jak metoda Ludmily Mojžíšové pomáhá ženám otěhotnět, říká fyzioterapeutka

Tereza Víchová inf 29.  9.  2022
K miminku prozatím pomohla více než dvěma stům párů rodičů, kteří byli často už bezradní. Metodou Ludmily Mojžíšové se intenzivně zabývá 12 let a její výsledky jsou doslova "pochovatelné". Fyzioterapeutka Vendula Johanes v podcastu časopisu Maminka přibližuje vše podstatné o téhle speciální metodě, která pomáhá k těhotenství.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zázraky se (ne)dějí

A hned na úvod se Vendula Johanes podělila o téměř zázračný případ ze své praxe.

"Tahle pacientka mi přirostla k srdci. O miminko se snažila několik let, má za sebou pokusy o umělá oplodnění, potraty, lázně, celý kolotoč vyšetření. Pak jsme začaly s terapií podle Ludmily Mojžíšové a výsledkem je malý Kristiánek, který se narodil v srpnu," vypravuje fyzioterapeutka. "Klientce je navíc 47 let! To je moje hodně emoční záležitost a jsme spolu momentálně hodně v kontaktu."

Zázraky na počkání neslibuje nikdo, ale jak je vidět, občas se dějí. Metoda Ludmily Mojžíšové je komplexní ucelený systém, který pomáhá ženám otěhotnět. Speciální sestava cviků ovlivňuje bederní páteř, svaly pánevního dna a všechny orgány uložené v malé pánvi. A speciálně školený fyzioterapeut pomáhá k tomu, aby vše fungovalo v symbióze a tak, jak má.

 

nikdo nemá větší motivaci cvičit než žena, která touží otěhotnět!

 

Kdy mají ženy odbornou pomoc vyhledat?

"Není nutné čekat třeba rok, když se ženě nedaří otěhotnět," říká Vendula Johanes. "Metoda se dá praktikovat třeba i preventivně, čas totiž hodně letí. I když je pár zdravý, tak nic nebrání ženě cvičit si sestavu. Nemá žádné kontraindikace, takže za mě platí: začněte klidně hned, když se snažíte o miminko."

Obvykle Vendulu Johanes navštěvují ženy mezi 25 a 45 lety, které mají třeba gynekologické problémy nebo kterým se právě nedaří už nějakou dobu otěhotnět.

"Na první schůzce řešíme, jaké má žena potíže, co ji ke mně přivádí, jak jí mohu pomoct. Provedeme vyšetření, dám jí doporučení, projdeme společně cvičební jednotku a doporučím jí i doplňky stravy, vitaminy, pitný režim. Stanovíme i další postup," popisuje odbornice.

co je to mobilizace kostrče?

Jedná se o uvolnění pánevního dna přes konečník, které provádí fyzioterapeut. Je součástí terapie metodou Ludmily Mojžíšové.

Efekt je patrný už za pár týdnů

Speciální cvičební jednotka optimalizuje správné fungování orgánů v malé pánvi, posiluje břišní i hýžďové svaly, ty pak se svaly pánevního dna stabilizují celou pánevní oblast a bederní páteř. Zní to poměrně složitě, ale už za pár týdnů je vidět efekt – ne třeba hned v pozitivním těhotenském testu, ale motivace ke cvičení je velká.

"Ženy začínají pravidelně menstruovat, mají ovulaci, mizí bolestivá menstruace," popisuje Vendula Johanes efekt "pouhého" cvičení. Cviky prý vypadají jednoduše, ale jde o ucelený propracovaný systém, na který je třeba najít si pravidelný denní čas. Je třeba věnovat se jim pečlivě a soustředěně.

Trápíte se, že nemůžete otěhotnět? Psychika ovlivňuje plodnost jen nepatrně, tvrdí lékaři

Za jak dlouho ženy při využití této metody otěhotní? Co všechno hraje roli? Jak najít fyzioterapeuta, který se na metodu Ludmily Mojžíšové specializuje? Podívejte se na video nebo si najděte podcast časopisu Maminka na dostupných platformách.

Témata: Podcasty, Těhotenství, Než otěhotníte, Miminko, Zdraví žen, Plodnost, Kristiánka, Vid, Ludmila Mojžíšová, Platforma, Nepopsatelný pocit, Podcast, Vendula Johanes, Štáb, Časopis, Fyzioterapeutka, Metoda