Maminka.czRecepty

Jednoduché jahodové knedlíky z tvarohového těsta: Osvědčená klasika jako od babičky

redakce 29.  5.  2022
Kombinace jahod a tvarohu k létu nepochybně patří. Jejich sezona právě začíná, a jestli děti něco milují, jsou to jahodové knedlíky. Dopřejte si tuto dobrotu, a připomeňte si tak i své dětství!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ovocné knedlíky jsou u nás obecně velmi oblíbené. Pokud se chcete chutně a hlavně rychle najíst, tak kynuté těsto na knedlíky pravděpodobně nebude tím pravým. Na webových stránkách jahodovyweb.cz jsme objevili spoustu jahodových receptů. Tady je jeden z nejjednodušších a klasických – jahodové knedlíky z tvarohového těsta. Garantujeme vám, že se po nich na nedělním stole jenom zapráší!

Suroviny:

  • 1 tvaroh
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 500 g jahod

Postup:

Všechny ingredience kromě jahod smíchejte a hnětením utvořte pevné těsto. Vyválejte ho do čtverce a rozkrájejte na menší díly. Do každé části vložte jahodu a zabalte do tvaru knedlíku.

Knedlíky vařte v osolené vodě. Hotové jsou ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Podávejte polité rozpuštěným máslem a bohatě pocukrované moučkovým cukrem. 

Témata: Recepty, Jídelníček, Dětství, Babička, jídlo, Vaření, Děti a jídlo, Cukr, Vaření pro rodinu, léto, suroviny, Osvědčená klasika, Klasika, Dobrota, Jahody, Knedlík, Těsto, Tvaroh