Maminka.czŽivotní příběh

Jednou za holku, podruhé za kluka. Malý tanečník miluje růžové šaty a svou zálibou vzdoruje genderovým normám

Dita Mrázková 28.  5.  2023
Tančit začal, když mu byl rok, na sociálních sítích má přes 5 milionů sledujících a vystupuje po boku takových hvězd, jako jsou Christina Aquilera nebo Beyoncé. Seznamte se s malým tanečníkem, který miluje růžové šaty, rád se převléká za Elsu a Annu z Ledového království a kterému je jedno, kdo si o něm co myslí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Brody Schaffer je sedmiletý kluk z Kalifornie známý jako Boss Baby Sassy Brody. Jeho vášeň pro tanec se podle Brodyho maminky Danielle zrodila už v děloze. Chodit začal v roce a půl, pohyby podobné tanci ale začal dělat už v roce. Hudbu prý miluje celá rodina, nikdo ale podobný talent jako Brody nemá.

VIDEO: DVOJNÁSPBNÁ MAMINKA IVA KUBELKOVÁ O STARDANCE: MÁM VELMI MALÉ CÍLE A JEDEN VELKÝ HENDIKEP!

"Je ztělesněním slova 'přirozený', je to rozený baletní tanečník. Ještě nemá žádný profesionální trénink, ale hýbe nohama, jako by tančil roky," říká o svém synovi Danielle a dodává, že se na ni obrátila řada profesionálních tanečníků, kteří žasli nad chlapcovými schopnostmi. Tanec mu prý přináší takovou radost, že se mu věnuje od rána do večera a někdy není k zastavení.

Klepněte pro větší obrázek

Brody rád vyjadřuje svou osobnost prostřednictvím tanečních kostýmů. "Mám rád stylové věci, třpytky a růžové šaty," nechal se slyšet a rodiče jeho zálibě vyšli bez problému vstříc.

"Jestli se chce Brody oblékat do kostýmů své sestry, budiž. Pokud chce nosit kostýmy Elsy a Anny, rádi mu je oblečeme. Je to dítě, a dokud je roztomilý, o nic jiného nám nejde. Je důležité  bořit genderové bariéry," řekla Danielle. Zdůrazňuje, že za malým chlapcem, který rád tancuje, je mnohem větší odkaz. "Představuje změnu – že děti mohou být tím, kým mají být," myslí si.

Přestože reakce na Brodyho tancování jsou převážně pozitivní, Danielle přiznává, že se na sociálních sítích setkala s mnoha negativními komentáři lidí, kteří ji obviňovali, že svému synovi zničila dětství a nevychovává ho "jako kluka". Doporučovali rodičům, aby ho oblékali jen do chlapeckých šatů, a místo aby tančil, měl by si podle nich hrát s autíčky.

Klepněte pro větší obrázek

"Došlo mi, jak by se asi Brody cítil, kdyby měl takovou osobu za matku? Vždyť to by bylo hrozné! V okamžiku, kdy necháme naše děti být tím, kým jsou, odemkneme jim možnost skutečně zazářit a vzkvétat. Co se týče dalších mých dětí, i ony svého brášku podporují. Každý je jiný a všechny vychováváme tak, abychom jejich rozdíly oslavovali, ne po nich šlapali. To je to, co dělá svět skutečně krásným," řekla hrdá maminka, která tak prý povzbuzuje ostatní rodiče, aby své děti oslavovali bez ohledu na genderové normy a společenská očekávání.

Témata: Děti, Výchova, Rodina a vztahy, Instagram, Dospívání, Syn, Dětství, Celebrity, Kuriozita, Životní příběh, Sociální sítě, Pohyb, povaha, tanec, Stardance, Šaty, Elsa, Beyoncé, Koníčky, nadání, Talent, Brody, tanečník, Talentované děti, Anna