Maminka.czRecepty

Jemný domácí kečup: Zpracujte sladká rajčata v nejoblíbenější dochucovadlo pro děti

Simona Formánková 7.  8.  2022
S čím si to dáš? S kečupem! Naprosto klasická dětská odpověď. Pokud však nevěříte produktům, které jsou k dostání v supermarketech, připravte si vlastní. Ukážeme vám, že to není žádná věda. Stačí sladká kvalitní rajčata, voňavé koření a báječný kečup je připraven k podávání.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přestože se léto přehouplo do své druhé poloviny, rozhodně není důvod smutnit. Na zahrádkách totiž postupně dozrává úroda, na které si pochutnáváme teď, ale kterou díky zavařování můžeme ocenit i v chmurných podzimních dnech. Rodiče vědí, že kečup se dětem hodí celoročně. Vyzkoušejte náš recept. 

Suroviny:

  • 11 ks rajčat
  • 5 ks jablek
  • 3 ks cibule
  • 1 lžíce soli
  • 4 ks hřebíčku
  • půl lžičky skořice
  • 1 bobkový list
  • hrnek cukru
  • půl hrnku octa

Postup:

Nakrájenou a očištěnou zeleninu dáme do hrnce, přidáme oloupaná a odjádřincovaná, rovněž pokrájená jablka. Přisypeme cukr, přilijeme ocet a dodáme veškeré ingredience psané v seznamu, jako jsou skořice, sůl, hřebíček a bobkový list.

Takto dáme vařit na hodinu a tři čtvrtě. Není třeba podlévat, zelenina i jablka pustí šťávu, vaříme ale pozvolna. Poté rozmixujeme, ale vaříme dál, ještě tak 15 minut.

Touto směsí pak naplníme vyhřáté a vysterilizované skleničky na zavařování. Dále postupujeme tak, jak jsme již zvyklí zavařovat.

Tento recept pro vás připravil web recepty.cz

Témata: Recepty, jídlo, Vaření, Děti a jídlo, Cukr, suroviny, Vaření pro rodinu, Dochucovadlo, Zavařování, Sůl, Recept, Doc, Sla, Kečup, Jablka, Koření, Rajče, Hřebíček