[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Přestože se léto přehouplo do své druhé poloviny, rozhodně není důvod smutnit. Na zahrádkách totiž postupně dozrává úroda, na které si pochutnáváme teď, ale kterou díky zavařování můžeme ocenit i v chmurných podzimních dnech. Rodiče vědí, že kečup se dětem hodí celoročně. Vyzkoušejte náš recept.
Suroviny:
Postup:
Nakrájenou a očištěnou zeleninu dáme do hrnce, přidáme oloupaná a odjádřincovaná, rovněž pokrájená jablka. Přisypeme cukr, přilijeme ocet a dodáme veškeré ingredience psané v seznamu, jako jsou skořice, sůl, hřebíček a bobkový list.
Takto dáme vařit na hodinu a tři čtvrtě. Není třeba podlévat, zelenina i jablka pustí šťávu, vaříme ale pozvolna. Poté rozmixujeme, ale vaříme dál, ještě tak 15 minut.
Touto směsí pak naplníme vyhřáté a vysterilizované skleničky na zavařování. Dále postupujeme tak, jak jsme již zvyklí zavařovat.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz