Maminka.czVánoce 2018

Ještě nemáte dárky? Tyhle překvapí děti od tří do šesti let! Inspirujte se

kog 12.  12.  2018
Ptáte se, jaké hračky se hodí pro děti, které chodí do školky? Rozhodně ty, které podporují dětskou tvořivost, rozvíjejí jemnou motoriku, představivost a logické myšlení. Skvělé jsou různé stavebnice, skládačky a jednoduché hry.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tříleté děti baví tvořit, skvělé jsou tedy pastelky, modelína, vystřihovánky či korálky k navlékání. Chybu neuděláte, ani když sáhnete po jednodušší stavebnici či skládačce puzzle s většími dílky. Určitě je potěší i hudební nástroje. Nadchnout by je mohla i taková kuličkodráha. 

Vánoční dárky pro nejmenší: Tímhle potěšíte miminka a batolata do tří let

Děti ve věku od tří do šesti let se zdokonalují v pohybových aktivitách. Mohou tedy pod stromečkem najít různá sportovní náčiní: koloběžku, kolo, švihadlo, míč nebo obruč. Zvládnou už i jednodušší společenské a poznávací hry. 

Rozhodně doporučujeme pořídit nějakou knížku. Na trhu jich je teď spoustu. A skvělé na nich je, že budou bavit i vás. Tipy na ty nejlepší najdete TADY.

Testujeme s dětmi: S kuchyňkou si pohodlně vyhrálo několik dětí najednou

Neradi paušalizujeme, ale ze zkušeností víme, že holčičky potěší panenka, miminko, plyšák nebo třeba kuchyňka či domeček pro panenky. Kluky zase baví autodráha či nářadí, se kterým mohou šroubovat, přitloukat a tvořit.

Skvělým tipem na dárek od Ježíška je dřevěná vláčkodráha. Tu milují kluci i holčičky stejně. Stejně tak si však kluci vyhrají s dětskou kuchyňkou (což jsme vyzkoušeli přímo v redakci)!

Témata: Děti, Hračky pro děti, Naše tipy, Tipy redakce, hudební nástroje, Vánoce 2018, Jemná motorika, Roni, Skládačka, Představivost, Tvořivost, Jednoduchá hra, Pohybová aktivita, Dárek, Stavebnice, Dětská tvořivost, Navlékání, Dětská kuchyňka, Kuchyňka, Boba, Hudební nástroj, Skvělý tip, Autodráha, Ježíšek, Logické myšlení, Hračky na Heureka.cz