Maminka.czChování a vztahy

Jitka (33): Švagrová na mě žárlí a chová se k mému muži nevhodně

Hanka Hanka 14.  3.  2018
Sourozenecká láska je úžasná, sama mám své sourozence moc ráda a často se vídáme, ale vztah mé švagrové k jejímu bratrovi, mému muži, je prostě divný!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vdala jsem se trochu bláznivě po několikaměsíční známosti. Neměli jsme důvod k tomu na něco čekat. Někde tam nahoře bylo prostě napsáno, že k sobě patříme. Názor jsme nezměnili ani po třech letech a dvou dětech. Ano, vzali jsme všechno tak nějak „hopem“, ale naprosto nelitujeme – naopak!

Petřík a Pavlík jsou naštěstí „tabulková“ zlatíčka. Asi největší problém, který jsme s dvojčaty zatím řešili, byl výběr sportovního kočárku. Oba kluci jsou veselí a zdraví, přes den samostatní a hraví a v noci spaví – co víc si můžeme přát? A tak možná, abych měla v životě nějakou rovnováhu a „vzrůšo“, mi osud nadělil poněkud podivínskou švagrovou…

Proč muži žárlí? Projev lásky to není. Žárlivost může vztah zničit

Chodila k nám skoro každý den v jakoukoliv hodinu

Sestra mého muže je o rok starší než on a na svého bratra je – dle tchyně prý od dětství – hodně fixovaná. Snad prý proto, že vyrůstali na samotě, kdo ví. Rok mi trvalo, než jsem švagrové s vydatnou pomocí rozumné máti mého chotě taktně vysvětlila, že k nám za bratrem nemůže chodit takřka každý den v jakoukoliv hodinu a bez ohlášení.

Další rok mi trvalo, než švagrová pochopila, že manžel k ní nemůže přijet vždy na zavolání, i když bydlí 10 minut od nás, a řešit s ní její problémy, dělat jí „hodinového manžela“ i kamarádku, se kterou bude sdílet své životní peripetie. (A to v této době měla stálého přítele!)

I díky tomu jsou vztahy mezi mnou a švagrovou značně napjaté. Avšak hlavní příčinou mého problematického vztahu k ní je její velmi důvěrné chování k mému muži.

Sourozenecká žárlivost?
Poradna pro rodiče a děti

Sourozenecká žárlivost?

Svého bratra neustále objímala a hladila

„Jiříčkuuu, ty vypadáš dnes úžasně, ta červená ti neuvěřitelně sluší, ladí ti naprosto dokonale k vláskům!“ rozněžní se švagrová, když dorazí například na společný oběd u tchyně, načež padne manželovi kolem krku, ruce mu zaboří do vlasů a políbí ho na ústa!

Manžel se jí snaží vykroutit ze spárů a jako štít nastrkovat děti. Ale stále je k ní obdivuhodně taktní, sestru má rád, ale výhradně jako sestru. Jenže švagrová se k němu vždy nějak probojuje. Snaží se ho objímat, hladit po vlasech, drbat na zádech, posadit se mu na klín nebo prostě jen zaujmout nějakým vyprávěním.

S tchyní jsme to už několikrát probíraly, jí to přijde také přes čáru. Jenže nikdo, ani manžel, se zatím neodhodlal se švagrovou vážně promluvit.

„Je to složité, Jíťo, vím, že se chová nevhodně, ale je těžké to řešit... víš, ona má křehkou duši. Kdysi se pokusila kvůli klukovi o sebevraždu, dle psychologa šlo tedy spíš o demonstrativní pokus, a tak se o ni prostě bojíme. Ona se po kritice hned hroutí, ale k Jirkovi se dřív takhle nechovala, to až když si vzal tebe,“ řekla mi v jednom důvěrném rozhovoru tchyně.

Proč muži žárlí? Projev lásky to není. Žárlivost může vztah zničit

Snažili jsme se jí dokonce dohodit známost

S manželem jsme zašli tak daleko, že jsme se jeho sestře, která žije sama, pokusili najít známost – manžel má hodně „single“ kamarádů… A jelikož jeho, mimochodem velmi pohledná, sestra pracuje na recepci ve fitku, lze se s ní seznámit vcelku snadno. Bohužel žádné pozvání na rande nevyšlo.

Švagrová o žádnou známost nestála, a to někteří pánové byli opravdu sympaťáci. A tak nyní v rodině stojíme před otázkou: „Co dál?“ Já bych si se švagrovou ráda naprosto narovinu popovídala, manžel a tchyně jsou proti.

O manželovu sestru se oba bojí. Nicméně se obávám, že se při další sourozenecké líbačce neudržím a bouchnu. Což bych pochopitelně nechtěla, protože vztahy v širší rodině máme jinak pěkné a já, když jednou za rok bouchnu, tak to opravdu stojí za to…

VIDEO: Jak žárlí celebrity? Zdá se, že hodně!

Martha Issová se už týden raduje z druhé dcerky
Příběh Simony: Žila jsem s žárlivcem. Jedinou možností byl rozchod
Manželovy kamarádky - tolerovat, přetrpět, nebo striktně zakázat?
Blogerka Zuzka: Objednala jsem si na truc Emila
Témata: Vaše příběhy, Chování a vztahy, Jitka N, Problematický vztah, Známost, Bratr, Jitka, Zavolání, Jirka, Vztah, Sourozenecká láska, Zář, Sestra, Tchyně, Peripetie, Široká rodina, Křehká duše, Žárlivost, Chov, Sportovní kočárek, Švagrová, Manžel, Manželova sestra, Hlavní příčina, Společný oběd