Maminka.czVaše příběhy

Jsme lesbičky. Milujeme se, ale rozděluje nás touha po dítěti

Kateřina Kozmová 1.  6.  2017
Ani lesbickým ženám se nevyhýbají touha po dítěti a mateřské pudy. A i když žijí ve spokojeném vztahu, právě citlivá otázka mateřství může s jinak idylickým partnerstvím pořádně zamávat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Lenka a Alice jsou partnerky už skoro deset let. Daly se dohromady na vysoké škole. Znaly se tři roky, než o sobě zjistily, že jsou obě lesbičky. „Byly jsme si sympatické vždycky, nějak nás to k sobě táhlo, ale přestože ani jedna jsme se se svou orientací nijak netajily, zároveň jsme ji nedávaly na odiv. Zpětně je až zvláštní, že jsme to o sobě tak dlouho nevěděly – a kupodivu to ani nepoznaly,“ ohlíží se nazpátek Lenka.

Jak je to s adopcí dětí homosexuálními páry?

Ve chvíli, kdy se ukázalo, jak na tom obě jsou, skočily rovnýma nohama do vztahu, společně odpromovaly a z koleje se odstěhovaly do prvního podnájmu. Jely spolu na půl roku do Anglie, po návratu si našly stálou práci a po pěti letech společného života uzavřely registrované partnerství.

Témata: Vaše příběhy, Les, Lenc, Škoda, Odiv, Děti, Touha, Homosexuální páry, Zdravotní stav, Náš, Lesbička, Anglie, Rosa, Dívka, Poslední rok, Reprodukce, Vhodný čas, Homosexuální pár