Maminka.czTěhotenství

Jsou masáže v těhotenství vhodné? Víme, na co si dát pozor

Simona Procházková 17.  5.  2017
Na dotaz odpovídá odbornice na masáže a manažerka studia asijských masáží Planet Zen Tereza Patraulea.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]


Anna Ř.: Miluji masáže, zejména ty thajské, a nechci se jich úplně vzdát ani v těhotenství. Podle čeho si nyní (jsem ve 13. týdnu gravidity) mám masáže vybírat a na co si dávat pozor?

Tereza Patraulea: Končí vám první trimestr a pokud se cítíte dobře po psychické i fyzické stránce, nic nebrání tomu, abyste si masáž dopřála. Určitě bych volila ale ty, které jsou přímo určené pro těhotné. Při nich se klade důraz na to, která místa se mohou, a která naopak nesmí masírovat.

Terapeutka také použije speciální olej (používáme hypoalergenní kokosový), který pomáhá předejít striím a je zcela bezpečný pro nastávající maminky. Masáž pomůže uvolnit namožené svaly, uleví bolestem zad i v kříži, redukuje otoky, projevy křečových žil a bolesti kloubů. Není se čeho obávat, ale svěřte se jen do rukou vyškolených profesionálů, těhotenská masáž musí být jemná a citlivá, většinou se provádí (kvůli rostoucímu bříšku) na boku.

Video: Máte doma miminko a chcete mu dopřát masáž? Podívejte se na video, jak vybírat vhodný masážní olej

Agáta Hanychová odhalila při těhotenské masáži  své bříško
Jak pečovat o poranění po porodu? Pomůžou větrání, obklady a později i masáž
VIDEO: Masáže miminkům prospívají, ale musíte dodržovat určitá pravidla. Jaká to jsou?

 

Témata: Těhotenství, Video, Časopis Maminka, Masáže, Agáta Hanychová, Terapeutka, Masážní olej, Kokos, Masáž, Těhotenská masáž, Anna, Hanychov, Máša