Jste nechutná, řekla kojící ženě cestující v letadle. Pak vznikly tyto fotky

kog 4.  10.  2018
Reka Nyari je máma téměř tříleté dcery jménem Ilo. Kojí ji od narození až doteď. A to kdekoliv, stačí když dcera dostane chuť. Není na tom nic zvráceného, jak si někteří myslí, vzkazuje tato kojící aktivistka a dokazuje to odvážnými fotkami.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tyto intimní snímky se rozhodla Reka nafotit poté, co se setkala s názorem, že když kojení je nechutné. Stalo se tak v letadle z New Yorku do Budapešti. "Možná to byla nejprotivnější žena na světě. Seděla na sedadle před námi se svým přítelem a nazvala mě nechutnou. Následovala další série urážek a ponižujících oslovení. Možná si myslela, že se snažím svést jejího muže, ale já pouze tiše kojila dítě během přistání," vysvětluje Reka, která je původem z Finska, avšak žije v New Yorku. 

Má rozštěp, řekl lékař a navrhl potrat. Dítě si nechala, je z něj krásný kluk

Reka z toho byla natolik v šoku, že se rozhodla demonstrovat, že kojení je normální a přirozené. A proto vznikly tyto fotky. "Dráždí mě, jak lidé vynáší soudy vůči kojícím ženám, a rozčiluje mě, jak se prsa a bradavky sexualizují," vzkazuje. "Kojení je přirozené a naše prsa jsou určena především ke krmení našich dětí. Spojování kojení se sexem či zvráceností je znepokojivé," pokračuje. 

GALERIE: Bohyně kojení: Líbí se vám tyhle kontroverzní a přitom něžné fotky?

Tahle máma podporuje všechny ženy, které se rozhodly kojit své dítě i poté, co dítě oslavilo první narozeniny. Podle ní je to přínosné pro matku i dítě. A ona bude svou dceru krmit kdekoliv, kde bude chtít, včetně veřejných míst. 

Ty máš ale balony! 7 věcí, které neříkejte kojící matce
Nedělejte ze sebe živý dudlík. Jak odbourat časté noční kojení?
Modelka nakojila své miminko přímo na přehlídkovém mole
Témata: Děti, Rodina, Kojenec, Péče o dítě a jeho výchova, Rodina a vy, První narozeniny, Fotka, Bohyně, Kontroverzní fotka, New York, Dcera, Žena, Tříletá dcera, Budapešť, Čest, Zen, Nechuť, Letadlo, Finsko, Kojící žena, Oslovení, Máma, Řek, Galerie, Zvrácenost