Maminka.czNaše tipy

Jste unavená? Jarní detox vám přinese spoustu energie

redakce 28.  2.  2021
Na jarní únavu neexistuje žádný všelék. Dobrá zpráva ale je, že i sebemenší změna v životosprávě může mít pro naše tělo přímo zázračné účinky. Nevěříte? Zkuste to!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každý rok je to stejné. Kdykoli si na konci zimy nebo na začátku jara někomu postěžujeme, že jsme ráno víc unavení, než když jdeme večer spát, dočkáme se podobné reakce: „Čemu se divíš, to je jarní únava.“ A naši kamarádi, kolegové nebo partner jen účastně pokývají hlavou a začnou vysvětlovat, že jsme všichni po dlouhé zimě vyčerpaní, protože jsme měli málo slunečního světla, vitaminů, pohybu, ale nejspíš i zdravého jídla, spánku a aktivního odpočinku na čerstvém vzduchu…

Mají pravdu a my to dobře víme. Proti jarní únavě můžeme účinně bojovat tím, že změníme svou životosprávu. Že budeme víc přemýšlet nad tím, co jíme a jak vůbec žijeme. Ale ruku na srdce: Opravdu to uděláme? Nebo nás vyčerpanost, skleslost, špatná nálada a celková ochablost navštíví i letos? Nemusí. 

VIDEO: Petr Havlíček radí, pro koho je vhodná detoxikace, pro koho ne a proč ji v některých případech nevolit

Tělo není popelnice 

Jsme schopní trávit hodiny a hodiny výběrem nového mobilu, oblečení či letní dovolené. A nějaký „šunt“ si jen tak vnutit nenecháme. Ale nad tím, co zítra budeme jíst, málokdy uvažujeme takhle dlouho a důsledně. Není to zvláštní? Vybíráme si kvalitní kabelku, kolo nebo kočárek, ale pak se k obědu odbudeme jen rohlíkem se salámem nebo pytlíkem chipsů. Možná že právě teď nastal čas něco změnit.

Témata: Zdraví, Děti, Mateřská a rodičovská dovolená, Jídelníček, Jen pro maminku, JAR, Naše tipy, Mateřská, očista, detox, květiny, Suchý vzduch, Jídlo, Mouka, Zázvor, Jarní detox, Česnek, Zásadní vliv, Petr Havlíček, Velký podíl, Nadměrné teplo, Billa, Zelí, Dobrá nálada, Optimismus, Zdraví na Heureka.cz