Maminka.czK tabuli půjde české školství

K tabuli půjde české školství! Nové číslo časopisu Maminka s celoročním projektem

redakce 21.  1.  2021
Na titulce nové Maminky, která se právě objevila na stáncích, jsou dvě matky školáků. Není to náhoda, protože jsme právě vyhlásili celoroční projekt K tabuli půjde české školství. Podle nás totiž je nejvyšší čas začít ho měnit. Čím začneme?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Přijde mi, že první stupeň je v české škole super. ... Děti ještě můžou být dětmi. Ale druhý stupeň u obou svých starších dětí považuju za nesmyslný, především výběrem předmětů.

Nevidím smysl v tom, aby osmáci zpívali dvakrát týdně v rámci hudebky „Šel Janeček na kopeček“, když je to pro ně v tomhle věku vlastně ponižující. A měly by přibýt třeba hodiny IT. Pak mi na druhém stupni vadí výuka dějin. Školy by podle mě měly být apolitické, ale měly by se podle mě začít učit obráceně, od současnosti do starověku. A taky se věnovat finanční gramotnosti, politice, přesnému způsobu voleb…," říká trojnásobná máma, herečka Aňa Geislerová ve velkém rozhovoru, v němž spolu s druhou zpovídanou - herečkou Kristýnou Janáčkovou - hodně mluví právě o vzdělávání. 

12 nesmyslů, které od září zase bude škola chtít po vašich dětech

V novém čísle jsme vyhlásili celoroční projekt K tabuli půjde české školství, protože nás všechny v redakci pálí, co všechno se v něm stále nezměnilo k lepšímu. 

"Po sametové revoluci v tomhle oboru žádná velká revoluce neproběhla. Když pominu, že se přestalo říkat „soužko“ a nahradilo se to „pančelkou“.
A tak pozor, pozor! Na vědomí se dává, že tu revoluci zahajujeme my, časopis Maminka! Nikoli na barikádách, ale ve školních lavicích,"
píše ve svém editorialu šéfredaktorka Alice Rossi. 

Už v tomto čísle proto mimo jiné najdete rozhovory s odborníky, kteří podle nás mají k českému školství co říci nebo třeba články, z nichž se dozvíte, kolika různými způsoby se dá ve školách učit. A co všechno můžete jako rodiče chtít.  Jdete do téhle revoluce s námi? 

Aktuální číslo časopisu Maminka můžete mít za pár dní doma, stačí si ho objednat na našem iKiosku ZDE. Platí se kartou, poštovné je zdarma. 

TO NEJÍM! 40 originálních výmluv dětí, které odmítly naservírované jídlo
Ona si na mě zasedla, mami! Co s tím, když dítě tvrdí, že ho učitelka nesnáší?
Témata: Časopis Maminka, Školství, Školák, Domácí škola, K tabuli půjde české školství, Základní škola, Školy, Střední škola, projekt, Student, Tabu, Kristýna Janáčková, Tabule, Aňa Geislerová, Nové číslo, Maminka, Číslo časopisu, Kopeček, Časopis, Alice Rossi, Revoluce, Číslo, Janeček, Sametová revoluce