Maminka.czDěti

4 tipy na zahradní domečky, se kterými dětem splníte sny

Reklama 11.  9.  2020
Ať už o pirátské výpravě za pokladem, o domu v korunách stromů, daleké cestě po Evropě či výpravě až na konec galaxie. Všechny domečky jsou certifikované pro použití jak na zahradě, tak na dětském hřišti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Originalita, kvalita, hravost. To jsou hlavní hesla, která nás ženou dál

Autorem domků je architekt Marek Pavlas. „Dlouhodobě se zabývám projekty dřevostaveb. Zájem o dřevo, od malička záliba v kreslení a mé vlastní malé děti. To vše mě přivedlo k nápadu na DOMKY.“ Takto pan Pavlas popisuje, jak celá myšlenka vznikla.

DOMKY se vyrábí z vysoce kvalitních, odolných a k přírodě šetrných biodesek. Jedná se o masivní vrstvené dřevěné desky lepené pomocí zdravotně nezávadných lepidel. Aby domečky přečkaly nepřízeň počasí, opatřují se ochrannými nátěry pro venkovní použití. Předtím, než se domečky pošlou do světa, každý z nich se pokreslí: zvenku i zevnitř. Díky tomu je každý domeček originál. Proto jsou DOMKY označeny specifickým číslem a podpisem autora. Autorem kresby je architekt Marek Pavlas

Karavan

V karavanu se mohou malí cestovatelé vydávat na cesty křížem krážem, celým světem. K tomu, aby si mohli cestu vždy dobře naplánovat a nikdy nezabloudili, jim poslouží mapa světa. K další nezbytné výbavě karavanu patří lednička, sporák s troubou a kuchyňský dřez. Samozřejmostí karavanu je také VIP registrační značka, za kterou se nepřiplácí.

Kajuta

Malí piráti mohou najít bezpečí před rozbouřenými vodami všech moří kajutě. K vybavení kajuty samozřejmě patří nezbytné kormidlo, nechybí ani truhla s pokladem. Aby si nikdo nemohl kajutu splést s obyčejným mořským plavidlem, tyčí se nad ní vlajka, a to vlajka pirátská!

Raketa

Tři, dva, jedna, start! Raketa letí vstříc dalekým vesmírným dobrodružstvím. Kapitánský můstek kosmického plavidla obsahuje všechny potřebné ovládací prvky. Pro výlety do otevřeného vesmírného prostoru je v raketě i skafandr, bez kterého se přece žádný kosmonaut neobejde.

Budka

Do zeleně, na zahradu, či mezi stromy patří budka. Bezpečné místo, kam se děti mohou schovat. Zevnitř je vystlaná větvičkami a lístečky, zvenku je porostlá statnými větvemi, na kterých se usadili ptáčci různých druhů.  A když už je to budka, nesmí na ní chybět ani skutečná budka pro opravdové ptáčky.

Více informací naleznete na stránkách https://www.domkysrdcem.cz/.

Témata: Děti