Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi IV - Pardubický kraj

Michaela Karavarakis 16.  8.  2014
Kam s dětmi IV - Pardubický kraj
Tentokrát míříme do Východních Čech! Trávíte-li zbytek prázdnin v Orlických horách, v Pardubickém kraji, mrkněte na místa, které byste si se svými dětmi neměli nechat ujít.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Za Adventure Golfem do Říček v Orlických horách

Letos na jaře se v Říčkách otevřelo nové hřiště na adventure golf, které doplňuje rok od roku pestřejší nabídku této horské destinace. Adventure golf v pohodě zvládnout již poměrně malé děti, řekněme od tří let výš. Dostanete zde i speciální dětské golfové hole a můžete se celá rodina utkat v golfovém turnaji. Hřiště je zasazené do krásné přírody s úžasným výhledem na zelené kopce okolních hor.
www.adventuregolfricky.cz

Za Afrikou do muzea cestovatele Emila Holuba v Holicích

Snahou Afrického muzea je co nejrealističtěji přiblížit expedice Dr. Holuba do Afriky a nutno říct, že se jim to opravdu daří. Děti ocení hlavně interaktivní zvířata nebo Viktoriiny vodopády s tekoucí vodou, rybami a poletujícími ptáky.
www.holubovomuzeum.cz

Za Rumburakem na hrad Kunětická hora

Tento hrad je opravdu známý jako „Rumburakův“ hrad z pohádky Arabela. Vede k němu snadná přístupová cesta i pro kočárky a těsně pod ním narazíte na dřevěnou chaloupku uhlíře Věňavy, která je dětem volně přístupná. Největší atrakce vás ale čeká v hradním paláci, kde sídlí největší český drak! Kromě toho si tu můžete prohlédnout i klasickou zbrojnici, hladomornu a jiné. Hrad nabízí tři prohlídkové okruhy, z nichž první je bez průvodce, takže ho s dětmi můžete procházet ve vlastním tempu. A po cestě z hradu vás čeká ještě jedno překvapení – pravá Perníková chaloupka!
www.hrad-kunetickahora.cz

Za mini zvěřincem do častolovického zámeckého parku

K vidění jsou zde lamy, pštrosi, prasátka, králíci, morčata, osli, kozy, pávy, bažanti, papoušci a další druhy ptáků a zvířátek. Příjemná je i procházka rozsáhlým častolovickým parkem, kde v oboře můžete pozorovat bílé daňky, jeleny a divočáky.
www.zamek-castolovice.cz

Za koupákem do aqua parku v Ústí nad Orlicí

Pro vodní radovánky vás i vašich dětí jsou tu připraveny skluzavky, tobogany, aquazorbing a vodní fotbal. Kromě toho si můžete vyzkoušet také curling na koberci, beach volejbal zahrát si kuželky nebo stolní tenis. Nejoblíbenější místní atrakcí je tu ale rozhodně vodní skluzavka s adrenalinovým názvem Kamikadze.
http://bazenusti.cz/aquapark/

Lanový park v Deštném v Orlických horách

Kdo má rád adrenalin. Vyřádí se v moderním adrenalinovém parku. Pro děti jsou připraveny dva okruhy a pro dospělé dokonce čtyři. Uvidíte, že výšek se nikdo bát nemusí.
http://www.lanovyparkdestne.cz/

Témata: Časopis Maminka, Kam s dětmi, Maminka cestuje, kam s dětm, Častolovice, Uhlíř, Vodní radovánky, Perníková, Skluzavka, Pár, Arabel, Ústí nad Orlicí, Curling, Divočák, Deštné, Expedice, Říčka, Perníková chaloupka, Stolní tenis, Chaloupka, Pštros, Pardubický, Pardubický kraj, Holubov, Arabela