Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi IX. – Liberecký kraj

Michaela Karavarakis 20.  9.  2014
Hledáte tip, kam s dětmi na výlet o víkendu či jak si zpříjemnit pobyt na mateřské? Jste ze severních Čech či okolí? Tak to máme přesně něco pro vás!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať už se budete chtít vypravit do ZOO, lanového parku či se schovat před nepřízní počasí někam dovnitř, u nás si vyberete.

Do Šťastné země v Radvánovicích

Odsud se vašim dětem jen tak chtít nebude! Tento přírodní zábavní areál v Radvánovicích nedaleko Turnova nabízí dětem nejrůznější houpačky, prolézačky, dřevěný hrad, trpasličí vesničku, ohradu s kozami a ovcemi, vzduchové trampolíny a další zábavné herní prvky. Vám pak přijde vhod příjemné posezení na lavičkách po celém areálu. Zajímavý je též prožitkový geopark - naučná stezka s informačními panely a různými atrakcemi.

www.stastnazeme.cz

Za strašidelným sklepením a za medvědem Méďou na zámek Zákupy

Nejvíc tu vaše děti nadchne výstava strašidelných bytostí - draka, hejkalů, divoženek, vodníků a dalších - instalovaná v části zámeckého sklepení. Holčičky bude zajímat asi i prohlídka ložnice princezny a k ní přilehlá malá zámecká kuchyňka a výstava princeznovských hraček, zvláště panenek. Kluky zase nadchne velký medvěd Méďa, který brání zámecké hradby a nejradši ze všeho se koupe v prostorném kamenném bazénu. V říjnu je zámek otevřen pouze o víkendech.
www.zamek-zakupy.cz

Za bílými tygry do liberecké ZOO

Liberecká ZOO se může pyšnit hned několika prvenstvími. Asi nejznámější je pro chov bílých tygrů, které v České republice nemůžete spatřit nikde jinde. První dva jedince získala ZOO v roce 1994 ze švédské zoologické zahrady a první mláďata se jim podařilo odchovat v roce 2002. Na svém kontě má rovněž historicky první odchov levharta sněžného v bývalém Československu v roce 1990.
www.zooliberec.cz

Za vědou do IQLANDIE

Unikátní „science“ centrum vyrostlo letos v Liberci a i když jeho zaměření a náplň zní opravdu „vědecky“, je určeno již pro děti od tří let. Najdete tu čtyři stovky exponátů, které vašim dětem zábavnou formou přiblíží nejrůznější fyzikální jevy. Centrum nabízí tematické celky jako Lidské tělo, Vodní hrátky, Živly, Zvuková věž a další. Děti mohou zažít průchod lidským tělem, vyzkoušet si simulátory vichřice, zemětřesení či obří odstředivky, skouknout průřez motoru a další interaktivní prvky. 
http://www.iqlandia.cz

Za rybičkami do České Lípy

Ve 30 nádržích o celkovém objemu devět tisíc litrů najdete více než tisíc ryb a mnoho dalších živočichů z tropických pásem všech kontinentů. Nádrže co nejvěrněji napodobují jejich přírodní biotopy. Největší oblibě se tu těší obrovské jihoamerické cichlidy, pestrobarevná hejna drobných rybek, ale hlavně nebezpečná piraňa.

www.verejneakvarium.cz

 

 

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, kam s dětm, biotop, Prvenství, Liberecký, Fyzikální jev, Přírodní bio, Piraňa, Liberec, Zákupy, Lavička, Zámek Zákupy, Prožitkový geopark, Naučná stezka, Dřevěný hrad, Příjemné posezení, Vodní hrátky, Zemětřesení, Turnov, Liberecký kraj, Rybička, Kuchyňka, Geopark, Vichřice