Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi o víkendu: Festival Evolution, LUSTR nebo Struny dětem

Markéta Novák Matějková 23.  9.  2017
Ještě nemáte plán na víkend? Poradíme vám, co zajímavého se tuto sobotu a neděli děje pro děti a kam se vyplatí rozhodně vyrazit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Festival Evolution

23. a 24. září 2017, Výstaviště v Praze Holešovicích

Přemýšlíte nad výchovou svých dětí a není vám lhostejné prostředí, ve kterém vyrůstají? Podporujete v nich tvořivého ducha a nezaleknete se slov jako raw strava nebo barefoot? V tom případě byste si rozhodně neměli nechat ujít svým zaměřením naprosto jedinečný veletrh Evolution, který se bude konat na Výstavišti v Praze Holešovicích 23. a 24. září 2017.

Dětské programy, hrací zóny, tvořivé dílničky, hlídací koutek, ale také pohybové aktivity, výtvarné i hudební workshopy a semináře věnující se rozvoji talentů a dětského potenciálu.

Klepněte pro větší obrázek

Ten se letos koná pro velký úspěch již podruhé. Stejně jako na jaře se chce kromě tradičních tematických okruhů Bio, Eko, Zdraví, Fit a Osobní rozvoj v září zaměřit ještě více na rodiny s dětmi.

Dozvíte se, jak pečovat o dětskou nožku, aby nebyla plochá, jak procvičovat s dětmi zrak, aby neměly brýle, nebo jak dětský organismus pročistit přírodní cestou. Že můžete být svému dítěti kamarádem, asi víte, tak pro změnu zkuste být jeho koučem.

Pokud vybíráte školu nebo školku, poradíme vám, jak se orientovat v inovativním školství, kde děti mohou fungovat bez hodnocení a trestů. Zjistíte, že ani ve školních zařízeních děti nemusí jíst nezdravé „blafy“, protože existuje Skutečně zdravá škola, a neutajíme vám ani to, jak vybavit dětský pokoj podle Feng shui.

Naše tipy:

Jak v pohodě zvládnout zdravou výživu i s dětmi?
PharmDr. Margit Slimáková je nejvýraznější českou specialistkou na výživu a zdravotní prevenci. Ve své sobotní přednášce se zaměří na zdravou výživu dětí. Jídlo ovlivňuje nejen váhu a zdraví vašeho dítěte, ale také jeho chování a studijní výsledky. Proto je nutné přemýšlet o tom, co mu dopřejete a co naopak omezíte. Také je důležité, abyste své potomky naučili zdravému přístupu k jídlu, aby nevyrostli v chorobném strachu z obezity (což může vést k anorexii) a nebo aby naopak neměli sklon se odměňovat tím, co jste jim zakázali.

MateMagika  matematika pro pravou hemisféru
Dítě, které "zápasí" s matematikou nebo ji přímo nezvládá, je s velkou pravděpodobností velmi inteligentní. Mozek vašeho dítěte jen odmítá počítat samostatná čísla a vzorce bez jakýchkoliv smyslových prožitků a bez představivosti.

Ale stačí porušit zažité postupy klasické matematiky a můžete vy (i vaše dítě) násobit dvouciferná čísla rychle a jen „z hlavy“. MateMagiku (která je akreditovaná MŠMT) vám představí Kalman Horvát, tak si přijďte vyzkoušet netradiční sčítání, odčítání, násobení a dělení!

Jak na zdravý zrak u dětí
V posledních letech dochází k nárůstu už úplně malých dětí, které nosí brýle. A to ve věku, kdy se dětský zrak ještě poměrně rychle mění a vyvíjí. Je opravdu nutné nasazovat brýle okamžitě, když jsou dítěti naměřené dioptrie?

Oční lékař doktor Bates se problémy vidění u dětí a prevencí špatného zaostřování u dětí zabýval už před 120 lety. Přijďte si poslechnout, co jeho výzkumy ukazují a jaké jiné možnosti jsou k dispozici. Jana Pozlovská vám ukáže praktické oční hry pro děti různého věku, které můžete zařadit do běžného režimu vašich dětí.

Kompletní festivalovou nabídku a doprovodný program najdete na webu www.festivalevolution.cz nebo sledujte www.facebook.com/eso.bio.eco.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, origami, vernisáž, festival, kam s dětm, Dílna, Festival Evolution, Feng, Seminář, Poslední rok, Přírodní cesta, Představení, Zdravý zrak, Ilustrátor, Lustr, Dřevěná hračka, Lekce, Výstaviště, Náraz, Bates, Kalman Horvát, Holešovice, Zdravá výživa, Offline