Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi o víkendu? Na masopust i za mašinkami

Iva Endrychová 6.  2.  2015
Zdá se, že nás čeká slunečný i když mrazivý víkend a pokud hledáte jinou zábavu než lyžovačku, třeba příjdou vhod naše tipy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Gurmánské hody s dětmi

V areálu volného času Creative World děti si děti užijí spoustu legrace při plnění zábavných úkolů. Po celý únor je připraveno Masopustní a Valentynské tvoření. Ochutnat můžete tradiční zabijačkové hody, zvěřinové klobásky, masopustní koláče a chybět nebudou ani nezbytné koblihy, které se můžete spolu s dětmi naučit zdobit.

Více info: www.creativeworld.cz

Do Ctěnic za čokoládou a na masopust

V areálu zámku Ctěnice je pro vás v sobotu 7. února připravena čokoládová cesta kolem světa. Kromě spousty zajímavostí o čokoládových plantážích, vzniku čokolády také odhalíte všechny triky, jak připravit poctivou čokoládu.

Prezentace a ochutnávky probíhají každou hodinu od 11.00 do 16.00 hodin.

V neděli pak na zámku proběhne klasická masopustní oslava s maškarním průvodem. Vítány jsou i masky z řad veřejnosti.

Více info: http://www.muzeumprahy.cz/1355-zamecky-areal-ctenice/

Najděte Mančin střevíček

Pohádková vesnička ve Svratce na Vysočině vás zve na komentovanou prohlídku venkovních prostor. Provedou vás pohádkové bytosti a uvidíte krátkou vtipnou scénku na dané téma. Děti si mohou zasoutěži o sladké odměny.

Více info: http://www.pohadkova-vesnicka.cz/

Za mašinkami do Peček

O víkendu se opět otevřou brány modelářského klubu ve Středočeských Pečkách. V klubovně najdete kolejiště snad všech modelářských velikostí ať už z období páry nebo současnosti a návštěvníci se dlouhé minuty mohou kochat jednotlivými detaily.

Na rozlehlém klubovém kolejišti modelové velikosti H0 (1:87) situovaného do doby 70. let Československých státních drah můžete najít 20 vlakových souprav současně v pohybu, pohybující se figurky kosící trávu nebo popíjející vinaře u vinných sklípků známých z jižní Moravy.

Malé, ale i dospělé návštěvníky určitě zaujmou i modely autíček pohybujících se po silnicích na kolejištích, které zastavují na semaforu na červenou, nebo autobusy zajíždějící na zastávky pro netrpělivé modelové cestující.

V klubovně Sdružení železničních modelářů v Pečkách pořádají výstavu každý první celý víkend v měsíci.

Více informací: http://www.szmp.cz/

Postavte rekordní papírový model limuzíny

Během tohoto víkendu budou mít děti i celé rodiny v Centru Černý Most v Praze šanci vyzkoušet si, jaké to je být modelářem. V sobotu od 9:00 do 21:00 h a v neděli od 9:00 do 15:00 h, v něm najdete nepřehlédnutelný auto-stánek, kde si můžete nechat vytisknout i následně vystřihnout a sestavit svůj vlastní papírový model limuzíny.

Všichni návštěvníci stánku se navíc mohou zapojit do pokusu o vytvoření nejdelší papírové limuzíny a zápisu do České knihy rekordů – mohou buď přinést již hotový středový díl limuzíny (vystřihovánka je ke stažení na webu www.zabavadomu.cz/media/pdf/hp-limuzina-bila.pdf) nebo jej získat a sestavit na místě. Pokusu o rekord a sestavování obřího papírového modelu můžete osobně přihlížet v neděli 8.2.2015 mezi 15. a 18. hodinou.

Každý účastník, který odevzdá středový díl limuzíny, se bude moci svést i skutečnou limuzínou, která bude čekat u bran nákupního centra v neděli 8.2. mezi 15. a 18. hodinou.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, masopust, kam s dětm, Černý most, Československý stát, Víkend, Papírový model, Vesnička, Vystřihovánka, Maso, Vik, Creative world, Centr Černý Most, Mašinka, Zábavný úkol, Semafor, Model aut