Maminka.czKam s dětmi

Kam s dětmi: Otvírají první plovárny

Iva Endrychová 5.  6.  2015
Krásné počasí vybízí už k prvním návštěvám plováren a koupališť...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nově otevřená plovárna Středokluky

V sobotu 6. 6. se od 14:00 můžete zúčastnit slavnostního otevření Plovárny Středokluky. Organizátoři si připravili drobné dárky pro malé i velké návštěvníky. Těšit se můžete na akční drinky a zajímavé menu a v podvečer na vás čeká velké překvapení.

Jak už název „Plovárna“ napovídá, atmosféra vás vrátí do starých časů plných pohody a připomene vám  vaše dětství. Přes den si můžete hrát s dětmi na dětském hřišti, popřípadě se vykoupat ve vodní nádrži. K dispozici jsou také hřiště na tenis a nohejbal.

Středokluky najdete přibližně 10 km od Prahy, směrem na Kladno. Více informací najdete na Facebooku Plovárny.

Dětský den na atletickém stadioně ve Slaném

sobotu 6.6. si můžete ještě užít dětský den ve Slaném. Na děti čeká sportovní program v podobě soutěží z atletiky, basketbalu, hokeje a fotbalu. Budou pro ně také připraveny hasičské a popelářské vozy,zemědělská technika a historické vojenské stroje. Děti si mohou vyzkoušet práci popelářů. Chybět nebudou ani zábavné atrakce jako např. skákací hrady nebo elektrická vozítka pro děti. Na závěr vytvoří hasiči pěnu, v níž se mohou děti vyřádit. Zajištěno bude občerstvení a hudební produkce během akce.

Akce trvá od 10 do 16h. Stadion najdete na adrese: Lacinova 1720, Slaný

Pohádkový zámek Radim

Do středočeského kraje míří i naše další pozvánka. V Radimi v sobotu 6. 6. naleznete pohádkový zámek Radim. Těšit se můžete na dětskou pohádkovou trasu (vždy v půl od 10:30 do 15:30 hodin) a oživené prohlídky zámku s možnéstí ochutnávky. Akci doprovodí i spousta soutěží. 

Více informací na webu a Facebooku zámku.

Safari v ostravském Avionu

Už od 1. června najdete v ostravském Avion Shopping Parku ojedinělou výstavu. V prostorách najdete osm nadživotních soch zvířat, vyrobených z recyklovatelných obalových kartonů. Sochy budou dosahovat rozměrů až 5 metrů na výšku a až 4 metry na šířku či délku. 

Návštěvníci výstavy se mají vskutku na co těšit: opice z papírových kartonů o hmotnosti 59 kg nebo had z neuvěřitelných 61 kusů kartonů o hmotnosti 49 kg. To jsou jen dvě z celkem osmi soch tvořících celkovou expozici.

Čtyři sochy pocházejí z dílny profesionálů. Za tvorbou dalších stojí čtyři družstva dětí reprezentujících místní neziskové organizace, konkrétně domy dětí a mládeže v Porubě a Vratimově, Krajské středisko volného času Juventus v Karviné a Mládežnickou radu v Karviné. Tyto výtvory dětí se zúčastní veřejného hlasování o nejlepší a nejoriginálnější sochu, po jehož ukončení získá vítězné družstvo první cenu v podobě vybavení svých kluboven, heren nebo dalších prostor, a to v celkové hodnotě 100 000 Kč.

Výstava bude v prostorech nákupního centra k vidění v otevíracích hodinách centra od 1. června do 30. června 2015. Vstup je zdarma.

Mega oslava dne dětí

V sobotu 6 června zve ostravské Forum Nová Karolina na obrovskou oslavu svátku dětí. Součástí bude i Český běh žen a dětský běh. Akce startuje už v devět hodin. 

Připravena je řada soutěží a ceny a medaile a spousta zábavního programu pro aktivní děti. 

Více informací na www.forumnovakarolina.cz a na Facebooku. 

Sjezd Opatovického kanálu Halda 2015

Na ojedinělou sportovní akci se můžete přijet podívat do okolí Opatovického kanálu na Pardubicku. V 8:00 v Opatovicích nad Labem startuje sjezd této unikátní struhy, která v minulosti propojovala rybníky v kraji. 

Akce se můžete zúčastnit i aktivně. Pokud vážně uvažujete o své účasti na tomto klání, z organizačních důvodů se registrujte na mailu (kapacita přepravy lodí, lidí a občerstvení). Důvodem zrušení akce, a rezervací lodí je velmi špatné počasí.

Kostkománie na Lipně

do 7. září můžete na Lipně navštívit  třetí ročník výstavy plné Lega. Najdete ji ve  Sport Areně Amenity Resortu Lipno. Na návštěvníky čeká 40 mega staveb, 200 modelů a soch z více než 6.000.000 kostek na ploše 1.300 m2. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program, stavba největšího LEGO města, animační programy a nově také kavárna.
 
Hlavních lákadel pro letošní rok je například model Chobotnice (Národní knihovna), kterou navrhl známý architekt Jan Kaplický. Jedná se o velice věrnou funkční podobu kontroverzní stavby, která na svou realizaci čekala až příliš dlouho. Na stavbu dohlížela sama Eliška Kaplicky. Model váží přibližně 240 kg, vyrostl do úctyhodných 2 metrů výšky a rozměrů 240 x 160 cm a na jeho stavbu bylo potřeba 500 hodin práce s 200.000 LEGO kostek.
 
Ani v letošním roce nebude chybět sekce LEGO TECHNIC plná funkčních, důmyslných modelů, které čekají na prozkoumání. Dráček Bezzubka s ohebnými křídly, interaktivní zábavní park či rockový festival, funkční vstřikovací lis, letadla, auta a mnoho dalších.

Po celou dobu konání výstavy bude probíhat stavba největšího města, do které se může zapojit každý návštěvník bez o hledu na věk či stavitelské schopnosti. Pro město je vyhrazeno 50 m2, které by se hravě mohlo opět stát největším městem z LEGO kostek v ČR.

Více informací naleznete na stránkách výstavy

Další tipy na akce: 

Užijte si s rodinou nezapomenutelný víkend na Legendách
Akce, které stojí za to navštívit a podpořit
Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, kam s dětm, Jan Kaplicky, Kavárna, Lipno, Středisko, Nová Karolina, Špatné počasí, Opatov, Pohádkový zámek, Oslava dne, Zábavní park, Velké překvapení, Popelář, Bezzubka, Staré časy, Animační program, Národní knihovna, Dráček, Třetí ročník, Kladno, Fórum nová Karolina

Video